İmamoğlu Esenler Otogarı'nın alt katlarına indi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Otogarı'nın alt katlarına indi. İmamoğlu ziyareti sırasında Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'le de görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son zamanlarda alt katlarındaki tenhalığıyla gündeme gelen ve otopark bölümü İBB'ye devredilen Esenler Otogarı'na girdi. İmamoğlu, otogarın alt katlarına gezerek incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'i de ziyaret eden İmamoğlu, otogarı daha sağlıklı ve işlevli bir hale getireceklerini söyledi.

'RAHATSIZIM, BÖYLE BİR YERE ÇOCUĞUM GİRMEZ'

Otogarın yolcular ve civardaki semt sakinleri için güvenlik tehlikesi oluşturduğunu söyleyen İmamoğlu, "Rahatsızım, böyle bir yere çocuğum girmez, eşim girmez. 16 milyon İstanbullunun çoluğunu çocuğunu ben nasıl buraya göndereceğim" ifadelerini kullandı. İmamoğlu Esenler Otogarı'nda yaptığı incelemenin ardından şöyle konuştu:

"Mevcut durumu görünce alınacak önlemler birkaç cümleye sığmaz. Sıralasan sayfa sığmaz. Sizin de burada da sizin zamanınız yetmez. Belli ki yıllarca ihmal edilmiş. Güvenlik ve temizlik önlemlerini alacağız. Böyle bir sisteme hiç kimse evladını yollayıp otobüse in, ya da orada in seni alayım demez. Böyle sistemde otobüsçü de hizmet edemez.

İstanbul'u şirketler yönetiyorİstanbul'u şirketler yönetiyor

İmamoğlu: İBB iştiraklerindeki AK Partili yöneticilerin yüzde 90'ı istifa ettiİmamoğlu: İBB iştiraklerindeki AK Partili yöneticilerin yüzde 90'ı istifa etti

Yeni sistemi kurarken burada geçici süreci kotarmak anlamında yatırım yapacağız. Burayı bilime, teknolojiye, AR-GE merkezine teknokene dönüştürme çabası içerisinde revizyonlarımızı yapacağız. Rahatsızım. Böyle bir yere çocuğum girmez, eşim girmez. 16 milyon İstanbullunun çocuğu eşi buraya nasıl girsin? Ha benim çocuğum ha başkasının eşi, kimsenin ailesi girmez. Burada huzurla ilgili sıkıntı var. Burası artık fonksiyonunu yitirmiş."

POLİS OPERASYON DÜZENLEMİŞTİ

İstanbul Emniyeti 3 Temmuz 2019'da Esenler Otogarı’nda hava destekli operasyon düzenlemişti. Otogara giriş ve çıkışlar kapatılırken özel hareket ekipleri ve narkotik köpekleri de operasyona katılmıştı. Operasyon otogarın özellikleri karanlık ve göz önünde olmayan yerlerinde aramalar yapılmıştı.(HABER MERKEZİ)