Erbil'deki saldırıda ölü sayısı 3'e yükseldi

Irak'ın Erbil kentinde, silahlı saldırıda hayatını kaybeden Türk diplomatın Osman Köse olduğu açıklandı. Ayrıca, saldırıda ölü sayısının 3'e yükseldiği bilgisi verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erbil’de bir Türk diplomat Osman Köse'nin ve bir Irak vatandaşının hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan diğer Iraklı vatandaş da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Konsoloslukta görevli diplomat Osman Köse'nin (36) memleketi Mersin'deki baba evine vefat haberi ulaştı.

Haber, Toroslar ilçesindeki Ayvagediği Yaylası'nda bulunan Sıdıka-Ramazan Köse çiftine, askeri yetkililer ve sağlık görevlileri nezaretinde verildi. Büyük üzüntü yaşayan Köse çifti, cenazeyi teslim almaları için askeri yetkililer tarafından Ankara'ya götürüldü.

Evli olan Osman Köse'nin 1 çocuk babası olduğu ve eşinin Ankara'da oturduğu öğrenildi. Köse için yarın Ankara'da tören düzenleneceği belirtilerken, cenazenin ise nerede toprağa verileceği netleşmedi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, saldırıda yaralanan bir diğer Iraklı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Saldırıda ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Iraklının kimliği Beşdar Ramazan (26) olarak aktarılırken saldırı sonrası yaşamını yitiren Iraklının ise evli ve 3 çocuk babası Neriman Osman olduğu belirtildi. Ramazan’ın da hastanede hayatını kaybetmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Öte yandan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi parlamentosu ile Irak parlamentosu ayrı ayrı yayınladıkları açıklamalarda saldırıyı sert bir dille kınadı. Kürdistan hükümeti yayınladığı açıklamada "saldırganların yakalanması için tüm güvenlik birimlerinin seferber edildiğini" duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

Erbil'de Türk diplomatlara saldırıErbil'de Türk diplomatlara saldırı