Toplu ulaşımda tek kart hazırlığı

Ulaştırma Bakanlığı, toplu ulaşımda tüm Türkiye'de geçerli olacak 'Türkiye Kart' için çalışma başlattı. İlk etapta 7 ilde pilot uygulamaya geçilecek. Kartın depozito bedelinin ne kadar olacağı ise henüz belli değil.

Google Haberlere Abone ol

 DUVAR - Toplu ulaşımda kullanılan seyahat kartları bir kez daha değişecek. Yıl sonuna kadar kullanıma sunulması beklenen 'Türkiye Kart'la tüm toplu ulaşım araçlarında tek bir kartla seyahat edilebilecek.

Türkiye gazetesinden Osman Çobanoğlu'nun haberine göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yıl sonuna kadar yedi şehirde pilot uygulamasına başlanacak Türkiye Kart ile tüm şehirlerde tek kart uygulamasına geçileceğini duyurdu.

Proje için, PTT’yi görevlendirdiklerini ifade eden Turhan, çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: “PTT gerekli çalışmaları sürdürüyor.  Projenin 2019 yılı sonuna kadar Konya başta olmak üzere Ankara, İstanbul, Bursa, Kayseri, Kahramanmaraş ve Düzce illerinde uygulamaya alınmasını planladık."

Uygulama hayata geçirildiğinde metrodan otobüse, vapurdan metrobüse tüm ulaşım araçlarına tek bir kartla binilebilmesi bekleniyor. Böylece şehir değiştirildiğinde ayrı bir kart almak gerekmeyecek. Talep eden belediyeler, karta kendi şehirlerine özel şehircilik uygulamaları yükleyebilecek.