Ticaret Bakanlığı: İbrahim Şenel adına açılan sahte hesap ilgili hukuki süreç başlatılacak

Ticaret Bakanlığı, müsteşar İbrahim Özel'e ait olduğu iddia edilen ve tepki çeken paylaşımlar yapılan Twitter hesabının sahte olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı (kaldırılan müsteşarlık kadrosu) İbrahim Özel adına açılan Twitter hesabından Cumhuriyet'in kuruluşu ve 15 Temmuz darbe girişimini karşılaştıran bir paylaşım yapıldı. Bakanlık, hesabın sahte olduğunu ve hukuki sürecin başlatılacağını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı İbrahim Özel'e ait olduğu bir Twitter hesabından, "Onların 29 Ekim'i varsa, bizim de 15 Temmuz'umuz var!.." şeklinde paylaşım yapıldı. Paylaşım sosyal medyada tepki gördü.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Ticaret Bakanlığı, hesabın sahte olduğunu ve Özel'in sosyal medya hesabı bulunmadığını duyurdu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mülga Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Sayın İbrahim Şenel’in ismini kullanarak açılan sahte hesaptan gerçek dışı paylaşımlar yapıldığı görülmüş olup, söz konusu hesap ve atılan mesajlarla ilgili en kısa sürede hukuki süreç başlatılacaktır. Sayın Şenel’e ait herhangi bir sosyal medya hesabı bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla arz olunur." (HABER MERKEZİ)