Şule Çet davasında biyolojik inceleme

Şule Çet'in hayatını kaybettiği plaza katındaki biyolojik lekelerin tespiti için bilirkişi eşliğinde inceleme yapılıyor. Elde edilecek sonuca göre yeni bir keşif raporu hazırlanarak, mahkemeye sunulacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da üniversite öğrencisi Şule Çet'in, bir plazanın 20'nci katından atılarak öldürüldüğü iddiasıyla ilgili davaya bakan mahkeme, biyolojik lekelerin tespiti için bilirkişi eşliğinde inceleme başlattı.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın tutuklu yargılandığı davanın son celsesinde, mahkemenin ara kararı gereği naip hakim gözetiminde, bilirkişiler ve taraf avukatları, Çet'in hayatını kaybettiği Mevlana Bulvarı'ndaki plazaya gitti.

Plazanın 20. katında olayın meydana geldiği ofise geçen heyete tarafların avukatları eşlik etti.

Bilirkişiler, naip hakim gözetiminde plaza katında biyolojik lekelerin tespiti için inceleme yapmaya başladı.

Çet ailesinin avukatları, mahkemeye Erciyes Üniversitesi Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Özdemir tarafından hazırlanan bir rapor sunmuştu.

Olay sonrası plaza katında gerekli incelemelerin yapılmadığını ve delillerin toplanmadığını belirten avukatlar, birtakım cihazlarla yapılan inceleme sonucu uzmanlarca hazırlanan raporda, halı üzerinde kan, tükürük ya da sperm olabileceği değerlendirilen bazı biyolojik izlerin bulunduğunu ifade etmişti.

Davaya bakan mahkeme, ara kararla söz konusu izlerle ilgili plaza katında inceleme yapılması kararı almıştı.

Davanın bir sonraki dördüncü duruşması 16 Ekim'de görülecek.

(ANKARA-AA)