Siverek katliamında eski vekilin oğlu tutuklandı

Eski AK Parti Milletvekili Zülfikar İzol'un oğlu Bozan İzol, Siverek'te 6 kişinin hayatını kaybettiği katliam sebebiyle tutuklandı. Bozan İzol katliamın ardından olay yerinden kaçmış ve daha sonra jandarma tarafından yakalanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Şanlıurfa Siverek'te  6 kişinin öldürüldüğü, 5 kişinin de yaralandığı katliamla ilgili gözaltına alınan eski AK Parti Milletvekili Zülfikar İzol’un oğlu Bozan İzol tutuklandı. Toprak anlaşmazlığı yüzünden yapılan katliamla ilgili tutuklu sayısı 7'ye yükseldi.

VEKİLİN OĞLU KAÇMIŞTI

Olayın ardından gözaltına alınan Bülent, Cihan, Cemal, Ferman, Mehmet ve Yusuf Rojhat İzol çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

AK Partili eski Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol’un oğlu Bozan İzol'un olaydan sonra bölgeden kaçtığı anlaşılmıştı. İzol daha sonra jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. İlçe Jandarma Karakolu'ndaki işlemlerinin ardından Siverek Adliyesinde sevk edilen Bozan İzol, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 7'ye yükselmiş oldu.

NE OLMUŞTU? 

15 Haziran'da, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi'nde aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan akraba iki aile arasında çıkan tartışma katliama dönüştü.  Katliamda Zozan İzol, Mustafa Serdar, Meral İzol ve Hakkı İzol öldürüldü. Rıdvan Buluş ve Serdar Delen ise kavgayla alakaları olmamasına rağmen, olay sonrası bölgeyi terk edenlerin otomobilinin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Olayda Yusuf Rojhat İzol, Cihan İzol, Serhat Ferman İzol, Cemal İzol ve Mehmet Metin İzol ise çeşitli yerlerinden yaralandı. (HABER MERKEZİ)

Siverek'teki katliam dosyasına 'gizlilik'Siverek'teki katliam dosyasına 'gizlilik'

Serdar İzol: Katliam öncesi Jandarma adeta köyde keşif yaptıSerdar İzol: Katliam öncesi Jandarma adeta köyde keşif yaptı

Siverek'teki aile katliamına dört tutuklama kararıSiverek'teki aile katliamına dört tutuklama kararı

Kılıçdaroğlu, Yekbun İzol'la görüştü: CHP heyet gönderiyorKılıçdaroğlu, Yekbun İzol'la görüştü: CHP heyet gönderiyor