Kılıçdaroğlu: Cumhuriyeti gerçek demokrasiyle taçlandırmalıyız

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Darbeleri ve darbe girişimlerini tarihin çöp sepetine atmak için Cumhuriyeti gerçek bir demokrasi ile taçlandırmak zorundayız" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Twitter hesabından açıklama yaptı.

Cumhuriyetin kuruluşunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Onlar, yetkiyi saraydan alıp halka verdiler. Ve dediler ki 'Hakimiyet bila kaydü şart milletindir.' Cumhuriyeti kurdular. Onlar, Cumhuriyetle de yetinmediler. Demokrasinin ilk adımını atmak üzere 1946'da çok partili yaşama geçtiler" ifadelerini kullandı.

"Bununla da yetinmediler" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Onlar, 'Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir' şiarından yola çıkarak sosyal demokrasiyi-sosyal devleti inşa etmeye çalıştılar. Ve bizler, darbeleri ve darbe girişimlerini tarihin çöp sepetine atmak için Cumhuriyeti gerçek bir demokrasi ile taçlandırmak zorundayız. Bu hedef, onların ve tarihin bize yüklediği sorumluluktur." (HABER MERKEZİ)