Ekşi: Çocukları mahvetmek istiyorlar

Bağcılar'daki Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi başka bir binaya taşınarak, boşaltılan binanın imam hatip lisesi yapılacağı konuşuluyor. Okulu yaptıran Dr. Ekşi, “İhtiyaç yokken okulu imam hatip yapmaya kalkışıyorlar. Üzgünüm. Aynı zamanda öfkeli. Çocukları mahvetmek istiyorlar” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- CHP eski milletvekili ve Bakırköy Belediye eski Başkanı Dr. Naci Ekşi tarafından Bağcılar'da yaptırılan okul imam hatip lisesine dönüştürülüyor. Dr. Ekşi, 31 yıl önce yaptırdığı okulun imam hatip lisesine dönüştürülmesine tepki gösterdi. Ekşi “İhtiyaç yokken okulu imam hatip yapmaya kalkışıyorlar. Üzgünüm. Aynı zamanda öfkeli. Çocukları mahvetmek istiyorlar” dedi.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Bağcılar'da bulunan Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi, ilkokul binası olarak kullanılan bir binaya taşınıyor. Lise olarak kullanılan ve boşaltılan lise binasının ise imam hatip lisesine dönüştürüleceği konuşulurken, okulda Ümmü Mihcen Kız Anadolu Lisesi adı altında kayıtlar başladı.

'VERİLEN KARARA ÜZÜLÜYORUM'

Dr. Ekşi, Bakırköy'de belediye başkanlığı yaparken, Bağcılar’da bir liseye ihtiyaç olduğunu duymasının ardından Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’ni yaptırdığını belirtti. Ekşi, “Bu okul başarı sıralamasında ilk 10’daydı. İstanbul’un her tarafından öğrenci alan bir liseydi. Çok başarılı insanlar yetişti bu okulda. Şimdi hiçbir sebep yokken imam hatip yapıyorlar. Verilen karara üzülüyorum. Ayrıca kızıyorum. Güzelim çocukları mahvediyorlar” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, okulun imam hatip lisesine dönüştürülmesini meclise taşıdı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kaya, “Kurumsallaşmış, başarılı liselerimizden biri olan ‘Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’, Bağcılar’da bulunan iki proje okulundan biridir. Çevredeki okul ihtiyacını karşılayan önemli bir konumdadır. Bölgede başka bir Anadolu lisesi de yoktur. Okulun çevresinde çok sayıda imam hatip lisesi ve ortaokulu mevcuttur. Öğrenciler, veliler ve okul aile birliği üyeleri ilgili kurumlara verdikleri dilekçelerle karara karşı çıkmıştır. İl Milli Eğitim müfettişlerince yapılan inceleme sonucunda da, Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’nin yerinde kalması yönünde rapor hazırlanmıştır” ifadelerini kullandı.