ODTÜ’lüler KYK yurduna karşı Kavaklık’a yürüdü

ODTÜ’de ağaçların kesilerek KYK yurdu yapılmasına karşı duran çok sayıda kişi Kavaklık olarak adlandırılan alana sloganlar eşliğinde yürüdü. Yurt yapımına karşı yürüyenler, “AKP elini ODTÜ’den çek” sloganı attı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Kavaklık olarak adlandırılan 40 dönümlük arazinin 49 yıllığına Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) devredilip yurt yapılmak istenmesine tepkiler sürüyor.

Siyasi partilerin, ODTÜ öğrencilerinin, çevre örgütlerinin ve mezunların çağrısıyla ODTÜ A4 kapısında “Kökler Direnişe Çağırıyor” sloganıyla toplananlar Kavaklık’a yürüyüş gerçekleştirdi.

SLOGANLAR EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

Milletvekillerinin de destek verdiği yürüyüşe katılanlar, “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz”, “AKP elini üniversiteden çek”, “ODTÜ’ye KYK yurdu istemiyoruz”, “Kavaklığa gel” sloganları eşliğinde yürüdüler. ODTÜ’ye sloganlar eşliğinde girenleri kapıda polis karşıladı. Yoğun güvenlik önlemi alınan kampüs içerisindeki öğrenciler dışarıdan yürüyenleri sloganlarla karşıladı.

RABİA NAZ’IN BABASI DA ODTÜ’DE

Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan da ODTÜ’deki yürüyüşe kızının fotoğrafıyla katıldı.

.

ODTÜ YÖNETİMİNİN İSTİFASI İSTENDİ

“Kayyım Verşan” sloganları eşliğinde Kavaklık’a gelen öğrenciler burada bir basın açıklaması yaptı. “ODTÜ Rektör’ü Verşan KÖK bu sürecin birincil sorumlusudur” denilen açıklamada, “KYK yurdu öğrencilere baskıcı, homofobik etkinliklere zorlayan, öğrencilerin hak ve özgürlüklerini yok sayan AKP’nin ‘Truva Atı’dır. Okulumuzda yurt hepimizin sorunu ama bizler daha yaşanabilir ve özgürlükçü yurtlar istiyoruz. ODTÜ’ye sahip çıkan bizler üniversite yönetimini bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi. Açıklamada polisin eylemin 55’inci günündeki saldırısına da tepki gösterilirken öğrenciler yönetimin istifa etmesini talep etti.

.

‘RABİA NAZ’IM İÇİN FİDAN DİKMEYE GELDİM’

Açıklamanın ardından konuşan Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, “Ülkemizdeki bütün ağaçların yok edilmesine direnen pırlanta gibi öğrencilersiniz. Sizler ODTÜ’de Rabia Naz’ın da sesi oldunuz. Rabia Naz Vatan 11 yaşında canice öldürülen, siyasi çıkarlarca örtbas edilen bir çocuk. Ben Rabia Naz’ın babası olarak sizlere minnettarım. Bugün, Rabia Naz’ım için ODTÜ’ye fidan dikmeye geldim” diye konuştu.

Rabia Naz Vatan için ODTÜ’de Kavaklık’ın hemen kenarındaki alana fidan dikildi.

GECE BOYUNCA NÖBET TUTACAKLAR

Kavaklık’taki basın açıklamasının ardından türkü ve halaylarla eylemi büyütme çağrısı yapıldı. Gece boyunca çeşitli etkinlikler yapacak olan ODTÜ’lüler Kavaklık alanında gece boyunca nöbet tutacaklar.