Pakdemirli: Muğla'daki yangınla ilgili dezenformasyona itibar etmeyelim

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Muğla'daki orman yangının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının başladığını söyledi. Pakdemirli, "Dezenformasyona lütfen itibar etmeyelim. Sonbaharda, bu yanan alanlara tüm Muğlalıları fidan dikmeye davet ediyorum" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Dalaman ilçesinde önceki gün çıkan ve Fethiye’ye sıçrayan, dün kontrol altına alınan orman yangınına günün ağarmasıyla hava araçlarıyla da müdahale ediliyor. Gece boyunca karadan söndürme çalışmalarının devam ettiği yangına sabah helikopterler de müdahaleye başladı.

Bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, havadan yangın alanını inceledi.

İncelemenin ardından Göcek Orman İşletme Şefliği'nde açıklama yapan Pakdemirli, bugün itibarıyla soğutma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Pakdemirli, "İlk ışıkla birlikte tüm helikopterlerimiz havalandı. Helikopterlerin sayısını 13'ten 19'a çıkardık. Bugün itibarıyla yukarıdan gördüğümüz tablo düne göre çok daha iyileşmiş durumda. Dün 350 hektar alanın etkilendiğini söylemiştim. Yangın söndürülünce daha net görünür ama kabaca 350-400 hektar alanın etkilenmiş olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

'TÜM MUĞLALILARI FİDAN DİKMEYE DAVET EDİYORUM'

Hava desteğinin yanı sıra karadan yürütülen çalışmaların da önemli olduğunu belirten Pakdemirli, "Bugün itibarıyla 30 ile 50 hektar arasında bölgelerde yer yer tütmeler var. Özellikle hava araçlarıyla tabiri caizse buraları suyla döverek mümkün mertebe tüm tütmeleri bitirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Arazinin sarp kayalık ve girilmesinin zor olduğuna dikkati çeken Pakdemirli, bölgede yol açma çalışmalarının da devam ettiğini aktardı.

Yangınla ilgili gerçek olmayan iddiaların sosyal medyada paylaşıldığını söyleyen Bekir Pakdemirli, "Dezenformasyona lütfen itibar etmeyelim. Sosyal medyada ben bunları görüyorum. Sonbaharda bu yanan alanlarla alakalı tüm Muğlalıları fidan dikmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı. (MUĞLA/AA)