Boylu’nun katiline müebbet

Avukat Boylu'yu öldüren Issı için ağırlaştırılmış müebbet istendi. Dava 9 Eylül'de.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR- Boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülen Diyarbakır Barosu avukatlarından Müzeyyen Boylu cinayeti ile ilgili soruşturma tamamlandı. Savcı, sanığın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Diyarbakır Barosu avukatlarından Müzeyyen Boylu’nun boşanma davası devam eden doktor eşi Mesut Issı tarafından 19 Mayıs günü çocuklarının gözleri önünde öldürülmesi ile ilgili soruşturma tamamlandı. 12 el ateş ederek Boylu’yu öldüren Issı hakkında iddianame hazırlayan savcı, ‘Kasten öldürme’, ‘Tasarlayarak öldürme’, ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ ve ‘Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ gibi suçlardan sanığın ağırlaştırılmış ömür boyu ve 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

İddianamede Mesut Issı’nın ifadesi de yer aldı. Issı, savcılık ifadesinde kaç el ateş ettiğini hatırlamadığını, silahı şakağına dayadığını ancak silahta mermi kalmadığını söylemiş.

İLK DURUŞMA EYLÜL’DE

İddianame Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması 9 Eylül’de yapılacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil oldu.