Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Emrah Şener: Bütün samimiyetimle söylüyorum, 2.5 yıldır hiçbir baskıyla karşılaşmadım

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Emrah Şener, “baskıya uğruyor musunuz?” sorusuna yanıt verdi. Şener, “İki buçuk sene içerisinde şu ana kadar bir defa bile herhangi bir şekilde hiçbir baskıyla karşılaşmadım, görevimi çok rahat bir şekilde yerine getiriyorum. Aile terbiyem gereği, başta anneme, aileme, bu ülkenin güzel insanlarına sorumluluğum, yarın görevden alınacağımı bilsem bile geceli gündüzlü çalışmaya devam ederim” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda aralarında ihtiyat akçesinin bütçeye aktarılması, varlık barışının süresinin uzatılması gibi düzenlemelerin olduğu 32 maddelik teklifin görüşmeleri başladı.Teklifin maddeleri görüşülürken söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Merkez Bankası bağımsız olarak zorunlu karşılığı yönetir” maddesindeki “bağımsızlık” vurgusuna dikkat çekti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını hatırlattı. Paylan, “Sayın Cumhurbaşkanı “Merkez Bankası Başkanı -yani Para Politikası Kurulundaki arkadaşınız, Başkanınız - talimatlara uymadığı için görevden alındı” dedi, Sayın Merkez Bankası Başkan Yardımcım. Şimdi ben de açık açık soruyorum. Bu bağımsızlık olacak mı, olmayacak mı diye bir soru soruyorum. Bu talimatlardan haberdar mısınız?” dedi.

Paylan’ın sorusuna yazılı yanıt verme imkanı olmasına karşın 'samimi bir soruya samimi yanıt vermek istediğini' belirten Merkez Bankası Başkanı Emrah Şener, “Sayın Milletvekilim, ben iki buçuk senedir görevdeyim. Benim şu ana kadar karar alma mekanizmamda dışarıdan -bunu bütün samimiyetimle söylüyorum- herhangi bir baskıyla karşılaşmadım” dedi.

'YARIN GÖREVDEN ALINACAĞIMI BİLSEM BİLE...'

Şener, Paylan’ın Cumhurbaşkanının beyanını hatırlatması üzerine şunları söyledi:

“Ben henüz onları okuyamadım ama. İki buçuk sene içerisinde şu ana kadar bir defa bile herhangi bir şekilde hiçbir baskıyla karşılaşmadım, görevimi çok rahat bir şekilde yerine getiriyorum. Benim aldığım aile terbiyem gereği, başta anneme, aileme, bu ülkenin güzel insanlarına sorumluluğum, yarın görevden alınacağımı bilsem bile geceli gündüzlü çalışmaya devam ederim. Ama samimiyetle size şunu söyleyeyim: İki buçuk sene içerisinde hiçbir şekilde ne talimatla ne herhangi bir baskıyla karşılaştım mekanizmada." (DUVAR)