Vali: İBB benim dönemimde kesinlikle borçlanmadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 51 gün vekalet eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, belediyeyi 3.3 milyar TL borçlandırdığı iddialarına cevap verdi. Yerlikaya, kendi döneminde İBB'nin 'kesinlikle borçlanmadığını', sadece rutin harcamaları yaptığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığına vekalet ettiği süre içinde 3.3 milyar TL borçlanıldığı iddialarına cevap verdi. Kendi döneminde İBB'nin kesinlikle borçlanmadığını öne süren Yerlikaya, belediyenin rutin ödemelerinin yapıldığını ve 'ihtiyacı gerekli görülen personeller' alındığını savundu.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında 51 günlük ‘kayyım’ sürecinde belediyede yapılan harcamaları yazmıştı. “Biraz araştırınca gördüm ki boş durmamışlar” diyen Zeyrek, İBB'nin 51 günde 3.3 milyar TL borçlandığını kaleme almıştı.

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'İBB KESİNLİKLE BORÇLANMADI'

"Vekalet ettiğim dönemde İBB kesinlikle borçlanmadı. İBB Meclisi Mayıs ve Haziran ayında iki kere toplanmıştır. Meclis kararları incelendiğinde borçlanma kararı almadığı görülecektir.

Belediyenin rutin işleyişi içinde düzenli olarak gerçekleştirilen ödeme ve harcamalar yapılmıştır (Kredi borçları, personel giderleri, hakediş ödemeleri vb.)"

'GEREKLİ GÖRÜLEN PERSONEL ALINMIŞTIR'

"İBB hizmetlerinin sürdürülebilmesi için çeşitli istihdam modelleriyle ihtiyacı gerekli görülen personel alınmıştır. (Örnek: Her yıl 4 aylığına geçici olarak İBB plajlarında istihdam edilen 833 adet cankurtaran, temizlik ve güvenlik personeli vb. gibi)

İBB'nin bütün harcama ve işlemleri bundan önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl ve bundan sonra da Sayıştay tarafından düzenli olarak denetlenmektedir, denetlenecektir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından açıklama zorunluluğu gerektiren, yalan, iftira ve isnatlar içeren haber ve yorumlarla ilgili olarak yargı mercileri nezdinde hukuksal yollara başvurulacaktır." (HABER MERKEZİ)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iki seçim arası 3.3 milyar TL daha borçlandıİstanbul Büyükşehir Belediyesi iki seçim arası 3.3 milyar TL daha borçlandı