SETA'nın ABD şubesine Türkiye'den 1 milyon 125 bin dolar

ABD'de bir şubesi bulunduğu ortaya çıkan SETA'nın, buradaki şubesine Ankara'dan toplanan bağışlarla ödeme yapıldığı öğrenildi. Bağışlar neticesinde toplanan miktar ise 1 milyon 125 bin dolar oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SETA tarafından yayınlanan “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” başlıklı raporda çok sayıda gazetecinin geçmişte ve bugün çalıştıkları medya kuruluşlarını ve habercilik faaliyetlerini listeledi. Ayrıca birçok gazetecinin Gazete Duvar’da yer alan haberleri paylaşmaları da raporda yer aldı. SETA’nın bu raporu çok sayıda gazetecinin tepkisini çekti ve ‘fişleme’ yorumlarında bulunmasına neden oldu.

Söz konusu raporu yayınlayan SETA'nın Amerika'da da "SETA Foundation" adlı bir şubesinin olduğu ortaya çıktı. ABD yasaları gereği vergiden muaf vakıf ve derneklerin mali bilgileri ise halka açık bir sisteme kaydediliyor.

Bu sistemdeki bilgileri Twitter hesabından paylaşan akademisyen Selim Sazak, SETA'nın ABD'deki şubesine Ankara'dan 1 milyon 125 bin dolar para gönderildiğini açıkladı. Maaş harcamalarının 277 bin 582 dolar olarak görüldüğü sistemde, SETA'nın bütün gelirinin Ankara'dan toplanan bağış miktarı olduğu görülüyor.

Sistemde personel maaşı olarak, yalnızca "Genel Direktör" sıfatıyla yönetim kuruluna da üye olan Kadir Üstün’ün 75 bin 567 dolarlık kazancı listelenmiş. (HABER MERKEZİ)