Barış Pehlivan'a verilen cezaya Murat Yetkin'den tepki

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oda TV yazarı Barış Pehlivan'ın Fethullah Gülen'e hakaret suçlaması ile ceza alması gazeteci Murat Yetkin'in de tepkisine neden oldu. Yetkin, "Yargının durumunu anlatmak için bugünlük yeterli sanırım" değerlendirmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle ceza alan Barış Pehlivan hakkındaki hükmün açıklanması geri bırakılmış ve ceza ertelenmişti. Ancak Fethullah Gülen'in avukatlarının şikayeti üzerine başlatılan davada Pehlivan hakkında bir kez daha hakaret davası açıldı. 2 Temmuz 2019 günü sonuçlanan davada Barış Pehlivan, suçlu bulundu ve 6 ay hapis cezası aldı.

Karar metninde ise hakkında daha önce de ceza verilmiş olması nedeniyle 'kasıtlı suç işlediği' belirtilerek cezası ertelenmedi. Gazeteci Murat Yekin ise sosyal medya aracılığı ile "Gazeteci @barispehlivan Fethullah Gülen’in şikayetiyle açılan davada 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Pehlivan’ı OdaTV davasında Silivri’ye kapatmış olan hakim da “FETÖ üyeliğinden” girdiği cezaevinden yeni çıktı. Yargının durumunu anlatmak için bugünlük yeterli sanırım." mesajı ile tepkisini ifade etti.