Dersim'de leopar ihtimalini güçlendiren görüntüler

Dersim'de bir taksi şoförü tarafından çekilen videoda leopar görüldüğü iddia edildi. Uzmanlar hayvanın yüzde 90 ihtimalle genç bir leopar olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'de bir taksi şoförü tarafından çekilen videodaki hayvanın genç bir leopar olma ihtimali heyecan yarattı. Videoyu çeken Ahmet Kişioğlu, kedi türü bir hayvanın dikkatini çektiğini, hayvanı önce vaşak sandığını ifade etti. Kişioğlu, açık alanda gördüğü hayvanın kendisini görünce taşlık alana geçtiğini, görüntüyü o esnada çektiğini söyledi.

Özgür Dersim'den Ercan Topaç ve Ozan Yıldırım'ın haberine göre, Kişioğlu'nun çektiği görüntülerin, Dersim'de leopar yaşadığı iddialarını güçlendirecek nitelikte olduğu belirtiliyor. Görüntüleri izleyen uzmanlar, hayvanın hareket tarzının, gövde büyüklük oranının, kafa kütlüğünün ve adımlarının genç bir birey leopara ait olma ihtimalinin yüzde 90 olduğunu aktardı. Topaç ve Yıldırım'a konuşan Kişioğlu, hayvanı “Yuvarlak yuvarlak benekleri vardı. Başta vaşak sandım ancak uzun kuyruğunu görünce farklı bir tür olduğunu anladım. Daha önce vaşak görmüştüm. Ancak bununla ilk kez karşılaştım. Vaşaktan bir gıdım büyüktü. Bence çita, leopar tarzı bir şeydi. Yavru da olabilir” şeklinde betimledi.

Ayrıca 3 Kasım 2013 tarihinde Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’ne bağlı Solmaz Köyü’nde bir çoban, leoparın saldırısına uğradığını iddia etmiş, leopar bir vatandaş tarafından tüfekle vurularak öldürülmüştü.