Suriyelilere karşı provokasyon yapan 5 kişi gözaltına alındı

Küçükçekmece'de geçtiğimiz günlerde Suriyelilere karşı başlatılan linç girişimi ile ilgili provokasyon yaptığı iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı. Sosyal medyada provokasyon yaptığı öne sürülen 4 kişi daha aranıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Küçükçekmece'de 29 Haziran günü Suriyeli mültecilere karşı yapılan linç girişimiyle ilgili sosyal medya üzerinden provokasyon yaptığı iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sosyal medya üzerinden "#ÜlkemdeSuriyeliİstemiyorum", "#SuriyelilerDefolsun" başlığı altında paylaşımlar yaptığı belirlenen 18 hesaptan 9'unun İstanbul'da olduğu ve 30 Haziran'da gerçekleştirilen operasyonda 5 kişinin yakalandığı, 4 zanlının arandığı duyuruldu.

Açıklamada, şüpheliler hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan adli işlem başlatıldığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Küçükçekmece İkitelli’de bir esnafın küçük kızına bir kişinin tacizde bulunduğu iddiasının yayılması üzerine bir grup, cadde üzerinde toplanarak polis merkezine yürümek istemiş, toplanan kalabalık mahallede yaşayan Suriyelilere linç girişiminde bulunmuştu. Olaylar sırasında Suriyelilerin dükkanlarının da tahrip edildiği ve yağma olayları yaşandığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul Valiliği, sözlü cinsel saldırı iddiasının yayılması ve sonrasında Suriyeli göçmenleri hedef alan saldırılar düzenlenmesi ile ilgili açıklama yapmış ve ‘olayın mağduru olduğu iddia edilen çocuk ve ailesinin konuyu yanlış anlamasından kaynaklandığı’ bilgisini verdiğini belirtmişti. (İSTANBUL/AA)

Valilik'ten Küçükçekmece açıklaması: Yanlış anlaşma kaynaklıValilik'ten Küçükçekmece açıklaması: Yanlış anlaşma kaynaklı

İkitelli'de Suriyelilere saldırıİkitelli'de Suriyelilere saldırı