Bar çıkışı işlenen cinayet Bozcaada'yı karıştırdı

Bozcaada'da bir eğlence mekanının çıkışında çıkan kavgada 31 yaşındaki Ramazan Öksüz dövülerek öldürüldü. Zamanının büyük kısmını Bozcaada'da geçiren sanatçı Feridun Düzağaç, kan izlerinin yıkandığını ve yerel bir gazetecinin tehdit edildiğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde bir eğlence mekanının dışında çıkan kavgada dört kişi tarafından dövülen Ramazan Öksüz hayatını kaybederken, sanatçı Feridun Düzağaç cinayetin kanıtlarının ortadan kaldırılmaya çalışıldığını öne sürdü. Düzağaç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kan izlerinin yıkandığını ve yerel bir gazetecinin tehdit edildiğini savundu. 11 kişinin Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu ise sürüyor.

Olay cuma gecesi gece 03.30 sıralarında Bozcaada'daki bir eğlence mekanının dışında yaşandı. Adanın yerlisi olan Ramazan Öksüz ile dört kişi arasında önce tartışma, ardından kavga çıktı. Kavga sonrasında Öksüz'ün yerde kalması üzerine olay yerine ambulans çağrıldı. Ancak 45 dakika süren kalp masajı işe yaramadı ve Öksüz hayatını kaybetti.

MÜZİK YAYINI DURDURULDU, KAPANMALAR ERKEN SAATE ÇEKİLDİ

Öksüz Bozcaada'da dün toprağa verilirken, cinayetin yankıları sürüyor. Öfkeli bir grubun Emniyet Müdürlüğü'nün önünde toplanması üzerine Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin 'işin takipçisi olduklarını' belirterek vatandaşlardan dağılmalarını istedi.

Olayın meydana geldiği eğlence merkezi ise soruşturma tamamlanıncaya kadar kapalı kalacak. Ramazan Öksüz'ün ölümü nedeniyle adada üç gün boyunca tüm müzik yayınlarının da durdurulacağı açıklandı. Öte yandan, Gültekin'in başkanlığındaki heyetin toplantısından diğer mekanlara müzik yayını yasağı çıkması da dikkat çekti. Buna göre Bozcaada'da 01.30'a kadar devam eden müzik yayını artık 23.59'da sona erdirilecek, içkili mekanlar da en geç 01.30'da kapatılacak.

FERİDUN DÜZAĞAÇ'TAN 'GAZETECİYE TEHDİT' İDDİASI

Öksüz'ün ölümünün üzerine müzisyen Feridun Düzağaç ve oyuncu Ata Demirer'den taziye mesajı geldi. Sosyal medya hesabından Öksüz'ün fotoğrafını paylaşan Düzağaç, olay yeri incelemesi yapılmadan kan izlerinin yıkandığını ve bir yerel gazetecinin haber yapmaması için tehdit edildiğini iddia etti. Düzağaç gönderisinde şu ifadeleri kullandı:

"Yıllar içinde bu ‘eskiden güzel’ adada biriktirdiğimiz tüm anıları bir anda anlamsız kılan vahşi bir cinayete kurban verdiğimiz dadamız Ramazan, daha seni toprağına veremeden arkandan konuşan yerel vicdansızlığın ...gecenin son gemisiyle adaya geçip seni aramızdan çalan canilerin ...bu vahşet yaşanırken seyredip katline seyirci kalan soysuzların...olay yeri incelemesi yapılmadan kanını yıkayan kansızların ve bunlara cesaret verenlerin...yerel gazeteciyi “haberini yaparsan bedelini ödersin” ile tehdit eden adam kayırmacılığın....bir daha o barın açılmasına izin verecek izansızlığın kökü kuruyana kadar hatırana sahip çıkacağıma, sahip çıkılması için elimden geleni yapacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin olsun koca oğlan..."

Ata Demirer ise paylaşımında "Yazık çok yazık. Sözün bittiği yer Nur içinde yat Ramazan..ailesine tüm sevenlerine tüm ada halkına baş sağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kullandı.