Tunç Soyer: Temizlik seferberliğimize Kadifekale’den başladık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "temizlik seferberliği" başlattı. Kadifekale'deki temizlik çalışmalarına katılan Soyer, "İzmir'in her noktasındaki çöp sorunu ortadan kalkana kadar ilçe belediyeleriyle birlikte çalışacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kadifekale’de temizlik kampanyası başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte sabahın erken saatlerinde temizlik çalışmalarına katılan Tunç Soyer’e Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, muhtarlar ve Kadifekaleliler destek verdi. Temizlik kampanyasına en büyük destek ise Kadifekale’de yaşayan çocuklardan geldi.

Kale’deki 23 mahallede İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından sürekli yapılacak temizlik çalışmalarının startını veren Başkan Tunç Soyer, sabahın erken saatlerinde Kadifekale’ye gelerek belediye ekipleri ile birlikte çöp topladı; süpürme aracını kullanarak yerleri süpürdü. Soyer’in başlattığı "temizlik seferberliği"ne Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, muhtarlar, Kadifekale'de yaşayanlar ve İzmir’in farklı ilçelerinden gelenler de destek verdi.

'İZMİR’İN PARKLARI EVİMİZİN BALKONU'

Kadifekale’nin güzelliğini ortaya çıkarıp sadece İzmirlilerle değil dünyayla buluşturmanın ilk adımını attıklarını söyleyen Tunç Soyer, “İzmir evimiz. İzmir’in sokakları evimizin koridoru. İzmir’in parkları evimizin balkonu. Nasıl evimizi temiz tutuyorsak, kentimizi de temiz tutacağız. Bütün İzmir’i pırıl pırıl yapacağız. Temizlik seferberliğimize Kadifekale’den başladık. Bu bölgeyi tertemiz yapıp, canlandırıp bütün İzmirliyi davet edeceğiz” dedi.

'AÇACAĞIMIZ RESTORANDA KADINLARIN YAPTIĞI MİDYELERİ SATACAĞIZ'

Kadifekale’de yaşayanlarla sohbet eden Soyer, bölgeyi kalkındırmak, turizme kazandırmak için yapacakları çalışmaları anlattı. Kadınların sosyalleşmesi, ekonomik anlamda güçlenmesi için hazırladıkları projeleri sıralayan Soyer, şöyle devam etti:

“Kadifekale’nin sokaklarını bu bölgede oturan vatandaşlarımız süpürecek. Kadınlarımızı işe alacağız. Ayrıca bir midye restoranı açıp yine kadınlarımızın restoranda yaptıkları midyeyi satmalarını sağlayacağız. Temmuz ayında burada açacağımız üretici pazarında yine burada üretilen ürünler İzmirlilerle buluşacak. Kadifekale için bir diğer projemiz ise buraya bir teleferik kazandırmak.”

'KADİFEKALE, İZMİR'İN KİMLİĞİ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kadifekale’de başlattığı temizlik kampanyasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Kosova Mahalle Muhtarı Reşit Gezginci, “50 yıldır burada yaşıyorum. Kadifekale bir mücevher. Amacımız İzmirlilerin buraya gelmeleri ve rahat rahat gezmeleri. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kadifekale ile ilgilenmesi bizim çok anlamlı” dedi.

Kadifekale Muhtarı Davut Tekin ise, “Kadifekale’de 20 yıldır muhtarlık yapıyorum. Burası İzmir’in kimliği, varlık nedeni. Kentin en güzel mekanlarından biri. Kadifekale’ye bu kadar duyarlı bir başkanımız olmasından dolayı çok sevinçliyiz. Başkanımız sayesinde Kadifekale çok güzel olacak ve yeniden evrensel kimliğine kavuşacak” diye konuştu.

Kampanyayla ilgili Twitter hesabından da açıklama yapan Tunç Soyer, "Evimiz İzmir için kolları sıvadık. İzmir genelinde gerçekleşecek olan temizlik seferberliğine bugün itibariyle Kadifekale'den başladık. İzmir'in her noktasındaki çöp sorunu ortadan kalkana kadar ilçe belediyeleriyle birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı. (DUVAR)