Erbil'den Ankara'ya bombardıman tepkisi

Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından yapılan açıklama ile Türkiye'nin sını ötesi operasyonlar ile sivillerin ölümüne yol açması protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye tarafından, Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarına yönelik düzenlenen bombardımana Erbil tepki gösterdi.

Türk Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen bombardımanda sivillerin de öldüğünü ifade eden Kürdistan Bölgesel Yönetimi, sınır bölgelerinde gerçekleştirilen bombardımanlar nedeniyle yaşanan sivil kayıplarına ilişkin kaygıların Türkiye hükümetine aktarıldığını ve Kürdistan Bölgesi sınırların da komşulara yönelik saldırılar için kullanılmasının kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Kürdistan Bölgesi hükümeti, Kandil’de yaşanan bombardımanlar sonucu 4 sivilin hayatını kaybetmesi ve 5 kişinin de yaralanması olayına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Bombardımanlarda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kürdistan Bölgesi hükümeti, sivil vatandaşların hayatını kaybettiği sınır bölgelerinde yapılan bombardıman karşısında derin üzüntü ve kaygı duymaktadır. Bu nedenle hayatını kaybedenlerin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

PKK mensuplarının pervasızca köylere ve yerleşik alanlara bilerek girmesi, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hayatını riske atığı gibi insanların kendi yurtlarına dönmesinin de önüne geçiyor.

Kürdistan Bölgesi hükümeti, sınırlarının komşu ülkelerin güvenliğine yönelik tehdit unsuru olmaya ve saldırılar için kullanılmasına müsaade etmeyecektir. Çünkü bu saldırılar neddeniyle vatandaşlarımız zarar görmektedir.

Yerleşik alanlar bombardıman ve çatışma ortamı haline getirilmemeli, aynı zamanda PKK mensupları da köylülerden uzak durarak sivillerin hayatını tehlikeye atmamalıdır.

Kürdistan Bölgesi hükümeti, geçtiğimiz günlerde sınıra yakın bölgelerde yapılan bombardımana ilişkin kaygılarını Türkiye’ye iletmiş, bu durumun tekrarlanmaması gerektiğini bildirmiştir.

(Kaynak: Rudaw)