Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 7 dilde G-20 paylaşımları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 zirvesi ve yabancı devlet başkanlarıyla yaptığı ikili görüşmeleri Twitter hesabından değerlendirdi. Erdoğan, Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca ve Hintçe de paylaşım yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'da düzenlenen G-20 Osaka Zirvesi'nin ardından Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Zirveyi "verimli ve son derece başarılı" olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle mücadeleden küresel ekonomiye, inovasyondan, dijitalleşmeden sağlık ve çevreye kadar birçok meselede Türkiye’nin yaptıklarını ve bakış açılarını, gerek çoklu gerekse ikili temaslarımızda aktarma fırsatı bulduk" dedi.

Erdoğan, zirve kapsamında ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Theresa May, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'yla yaptığı görüşmeleri de değerlendirdi.

'MACRON'LA MESELELERİN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK ORTAK BAKIŞ AÇISINA SAHİBİZ'

"ABD Başkanı Donald Trump ile ülkelerimiz arasındaki siyasi, askeri, ticari ilişkilerin gelişimine büyük katkı sağlayacağına inandığım, stratejik ortaklığımıza güçlü bir vurgunun yapıldığı çok verimli bir ikili görüşme gerçekleştirdik" diyen Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le de Türkiye-Rusya ilişkilerini daha ileri ve üst seviyeye getirmek için fikir birliği sağladıklarını aktardı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la yaptığı görüşmede ikili ilişkilere dair birçok konunun ele alındığını ifade eden Erdoğan, sorunların çözümü ve ilişkileri geliştirmek konusunda "ortak bir bakış açısına sahip olduklarını" belirtti.

Erdoğan: ABD'nin yaptırım uygulayacağını sanmıyorumErdoğan: ABD'nin yaptırım uygulayacağını sanmıyorum

'MAY İLE DOĞU AKDENİZ BAŞTA OLMAK ÜZERE KÜRESEL MESELELERİ ELE ALDIK'

Hindistan Başbakanı Modi'yle iki ülke ilişkilerini değerlendirdikleri görüşmenin verimli olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Almanya Şansölyesi Merkel ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede Türk-Alman ilişkilerinin geldiği seviyenin nasıl daha ileriye taşınabileceği konusunda önemli istişarelerde bulunduk. Birleşik Krallık Başbakanı May ile başta Doğu Akdeniz olmak üzere bölgesel ve küresel meseleleri, ikili ticari ve siyasi ilişkilerimizi ele aldık; çözüm odaklı bir anlayışta mutabık kaldığımızı müşahede ettik. İspanya Başbakanı Sanchez ile bir ikili görüşme gerçekleştirerek, Türkiye-İspanya ilişkilerinin ilerlemesi ve istenen seviyeye gelmesi için çabalarımızı ele aldık."

Joko Widodo'yla yaptığı görüşmeyle ilgili olarak paylaşımında "Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile de ülkelerimiz arasındaki kuvvetli bağlara vurgu yaparak, ilişkilerimizi güçlendirme isteğimizin ve Endonezya halkının her zaman yanında olduğumuzun altını çizdik" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, paylaşımlarını Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca ve Hintçe olarak yaptı. (HABER MERKEZİ)