İSPARK'ın kârını soran CHP'liye soruşturma

İstanbul seçimi sürecinde zarar ettiği iddiasıyla çok tartışılan İSPARK'la ilgili "Yılda 358 milyon TL cirosu olan bir şirket, nasıl olur da 10 milyon TL kâr eder?" sorusunu yönelten CHP'li Barış Yarkadaş savcılığa şikayet edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Yarkadaş'ı Özel Soruşturma Bürosu'na davet ederek ifadesini aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSPARK'ın şikayeti üzerine Özel Soruşturma Bürosu'na davet edildi ve ifadesi alındı. Yarkadaş'ın üç ayrı suçlamadan dolayı ifade verdiği, beş yıla kadar hapis istemiyle yargılanabileceği öğrenildi.

31 Mart seçimleri sonrası İSPARK'la ilgili başlayan tartışmalar üzerine, Barış Yarkadaş da 16 Nisan tarihinde İSPARK'a ilişkin sekiz tweet attı. Yarkadaş, tweetlerinde İSPARK'ın CHP'li Ekrem İmamoğlu tarafından yönetilmemesi için bir bakanlığa devredileceğine ilişkin duyum aldığını ifade etti. İSPARK'ın cirosu ve kârına ilişkin bazı bilgileri de paylaşan Yarkadaş, "Yılda 358 milyon TL cirosu olan bir şirket, nasıl olur da 10 milyon TL kâr eder?" sorusunu yöneltti. Yarkadaş, İSPARK'ın personel gideri dışında bir harcama kaleminin olmadığını belirtti.

SUÇLAMA: HALKI KİN VE NEFRETE SEVK ETMEK

İSPARK yönetimi CHP'li Yarkadaş'ın twetlerini Anadolu Yakası Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet etti ve TCK'nin 216'ncı maddesinden cezalandırılmasını istedi. İSPARK, Yarkadaş'ın, üç ayrı suç işlediğini iddia etti: "Bu suçlar halkı kin ve nefrete sevk etmek, kişiler arasında ayrımcılık yapmak ile kişilerin huzur ve sükununu bozmaktır."

İSPARK'ın şikayeti üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Yarkadaş'ı Özel Soruşturma Bürosu'na davet ederek ifadesini aldı. Avukatı Ertuğrul Aydoğan ile birlikte savcılığa gelen Yarkadaş, "Eski bir milletvekili ve gazeteci olarak kamuoyunun merak ettiği bir konuyu gündeme getirdiğini, atılı suçlamaları işlemediğini" söyledi.

İSPARK'ın Yarkadaş'a ilişkin şikayeti üzerine başlayan soruşturma davaya dönüştüğü takdirde, CHP'li eski vekil beş yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilecek. (HABER MERKEZİ)

Etiketler CHP ibb İSPARK yarkadaş