Ekrem İmamoğlu'ndan ilk atamalar

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve yardımcılarının istifasının ardından İBB Genel Sekreter Vekilliğine Mehmet Çakılcıoğlu getirildi. Eski TÜPRAŞ CEO'su Yavuz Erkut ve Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun da başkan danışmanı olarak görevlendirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Vekilliğine, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu atandı.

İBB'den yapılan açıklamada, İBB Genel Sekreter Vekilliği'ne Mehmet Çakılcıoğlu, İBB Başkan Danışmanlığına da eski TÜPRAŞ CEO'su Yavuz Erkut ve Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun'un getirildiği duyuruldu.

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve yardımcıları Muzaffer Hacımustafaoğlu, Mevlüt Bulut, Süleyman Karalı, Nihat Macit, Çağatay Kalkancı, Eyyüp Karahan, Adil Karaismailoğlu, 1'inci Hukuk Müşaviri Ali Karaaslan, bugün istifa etmişti.

MEHMET ÇAKILCIOĞLU KİMDİR? 

Mehmet Çakılcıoğlu, 1961’de Tekirdağ'ın Çorlu’da doğdu. TED Ankara Koleji’nden mezun olduktan sonra 1987 Yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nü bitirdi.

Çakılcıoğlu, 1989 Yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nden Yüksek Kent Plancısı, 1996 yılında da yine aynı üniversiteden doktor Kent Plancısı unvanını aldı. 1989-2014 yılları arasında İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nda çalışan Çakılcıoğlu, 2008-2012 arasında Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Birliği İBB Koordinatörü olarak görev yaptı.

2008'den beri İstanbul Aydın Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapan Çakılcıoğlu, 29 Nisan 2014'ten bu yana Beylikdüzü Belediyesi‘nde "Teknik Başkan Yardımcısı" olarak çalışıyordu. (HABER MERKEZİ)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri yardımcılarıyla istifa ettiİstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri yardımcılarıyla istifa etti