CHP ‘Eren Erdem Komisyonu’ kurdu

CHP, bir yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem için komisyon kurdu. Sağlık sorunları yaşayan Erdem’in duruşmalarını ve cezaevindeki koşullarını takip edecek olan komisyon Erdem’le ilgili bilgileri kamuoyuna duyuracak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Eren Erdem için CHP komisyon kurdu. CHP Genel Merkezi bünyesinde Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığında kurulan komisyonda İstanbul Milletvekilleri Zeynel Emre, Ali Şeker, Turan Aydoğan ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer yer aldı.

29 Haziran 2018’den bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Erdem’i geçtiğimiz günlerde CHP Milletvekili Utku Çakırözer ziyaret etmiş ve Erdem’in bir kulağının yüzde yüz duymadığını açıklamıştı.

CHP tarafından yapılan açıklamaya göre kurulan komisyon Eren Erdem’in duruşmalarını takip edecek ve Erdem’in sağlık durumu, koşulları ve mahkumiyetiyle ilgili kamuoyunu bilgilendirecek.

‘FETÖ TİPİ YÖNTEMLE CEZAEVİNDE TUTULUYOR'

Eren Erdem’in tutuklanmasının üzerinden geçen bir yılın ardından kurulan komisyon şu yazılı açıklamayı yaptı:

“Eren Erdem haksız, mesnetsiz ve somut hiçbir delile dayanmadan bir yıldır tutukludur. Bunun hukuka dayanmadığı ve siyasi bir dava olduğu ise apaçık ortadadır. İktidar, aynı menzile kol kola yürüdüğü FETÖ ile iltisakını örtmek için ömrünü FETÖ ile mücadeleyle geçiren muhalif isimlerin iltisakını arıyor. Gerçek bütün çıplaklığıyla ortadadır. Eren Erdem tam da FETÖ tipi yöntemle ve siyasi saikle cezaevinde tutulmaktadır. Ama unutulmasın ki fikirler hapsedilemez.”