İddia: S-400'ler nakil işlemi için hazır

Rusya'nın Türkiye'ye göndereceği S-400'lerin sevkıyat için hazır olduğu belirtildi. S-400'ler, nakil işleminin yapılacağı üsse getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile ABD arasındaki S-400 krizinden uzlaşma çıkmazken, Rusya'da da sevkıyat için hazırlıklar sürüyor. Türkiye'ye yerleştirilmesi planlanan S-400'lerin, nakil işleminin yapılacağı üsse getirildiği belirtiliyor.

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, Rusya, S-400'lerin teslim ve uygulama süreci için hazırlıkların yüzde 99'unu tamamladı.  Teslimatın en geç 9 Temmuz'a kadar yapılmasının planlandığını ifade eden Rus diplomatik kaynakları, sürecin sadece Türkiye'ye nakil bölümünün beklendiğini ifade etti. Türkiye'ye getirilmesi planlanan S-400'lerin, askeri bir üsten nakliye uçakları ile nakil işleminin yapılacağı askeri üsse getirildikleri belirtiliyor.

Moskova llk etapta uygulamaları yerinde incelemek üzere dokuz kişilik özel ekibini Türkiye'ye gönderecek. Kaynaklar, Türkiye'ye gelecek olan bu özel ekibin 'olur' vermesinin ardından nakil işlemleri için 'start' verileceğini belirtti. (Kaynak: Habertürk)

Etiketler Rusya ABD s-400