Kara Harp Okulu davasında 19 ağırlaştırılmış müebbet

15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimi davası görüldü. Eski Tuğgeneral Kerim Acar ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kara Harp Okulu'ndaki darbe girişimi davası görüldü. 307 sanığın yargılandığı davada, 15 Temmuz'da okul dekanı olan eski Tuğgeneral Kerim Acar'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada hükmünü açıklayan mahkeme heyeti, okul dekanı olan eski Tuğgeneral Kerim Acar'ın da aralarında bulunduğu 19 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanıklardan 28'i ise müebbet hapisle cezalandırıldı. Darbeye yardım suçundan 67 sanık 15 yıl, 43 sanık 12 yıl 6 ay, 3 sanık ise 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Aralarında askeri öğrencilerin de bulunduğu 94 sanıktan bazıları bütün suçlardan beraat etti, bazılarına ise ceza verilmesine yer olmadığına hükmedildi. Mahkeme heyeti, aralarında okulun kurmay başkanı olan eski kurmay albay İlhami Polat'ın da bulunduğu 15'i firari toplam 19 sanığın dosyalarını ayırdı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler dava hapis FETÖ