Hulusi Akar, Evangelos Apostolakis'le görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunan mevkidaşı Evangelos Apostolakis'le görüştü. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ege Denizi ve Akdeniz’de milli hak ve menfaatlerimizden taviz verilmeyeceği, provokatif davranış ve açıklamalardan kaçınılmasının önemi vurgulandı" ifadeleri yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Brüksel'de bulunan NATO Karargahı'nda Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis ile görüştü.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre toplantıda, "Güven Arttırıcı Önlemler" başta olmak üzere Ege Denizi’nde iş birliğini geliştirmek maksadıyla yapılan heyetler arası toplantılardan duyulan memnuniyet dile getirildi ve görüşmelerin devam etmesinin önemli olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Görüşmede, Bakan Akar tarafından, sorunların iyi komşuluk ilişkileri içinde, barış ve dostluk çerçevesinde, uluslararası hukuka uygun şekilde çözümü, Ege Denizi ve Akdeniz’de milli hak ve menfaatlerimizden taviz verilmeyeceği, provokatif davranış ve açıklamalardan kaçınılmasının önemi vurgulandı" denildi. (HABER MERKEZİ)