Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi, 6 Temmuz'da başlıyor

Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi, 6 Temmuz'da başlayacak. Atölyenin kurucusu Can Gürses, yeni döneme akademi olarak girmeye hazırlandıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi"nin yaz dönemi, 6 Temmuz'da başlıyor. İstanbul'da düzenlenecek atölyeye, 2'nci ve 8'inci sınıf arası çocuk kayıt olabilecek ve atölye 8 hafta sürecek. Başvurular, internet üzerinden doldurulacak formla yapılabilecek.

Çocuklar için Oyunlarla Matematik Atölyesi'nin çocukların, matematiğin önemini, anlamını ve faydalarını en erken aşamada anlamalarını sağlamayı, matematiğin en temel kavramlarını en kolay algılayabilecekleri şekilde oyunlarla sunmayı ve çocukların bilimsel ve matematiksel düşünceye dair ilk adımlarını atmasını sağlamayı amaçlıyor.

Eğitimci Can Gürses tarafından, 2018 yılının Şubat ayında bir sivil toplum kuruluşuna yardım amacıyla başlatılan atölye, Ekim 2018'den itibaren kurumsal olarak yola devam etti. İstanbul, Ankara ve İzmir’de 7 merkeze ulaşan atölye, gelecek döneme bir akademi olarak girmek için çalışmalar yapıyor.

'GELECEK DÖNEME AKADEMİ OLARAK GİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK'

Yetişkinler için de seminerler düzenleneceğini belirten Can Gürses blogunda yayınladığı yazısında, şu ifadelere yer verdi:

"Çocuklar için Oyunlarla Matematik Atölyesi, gelecek döneme bir Akademi olarak girmek için çalışmalarına başlamış durumda. Yaz döneminin neredeyse tamamını, akademinin merkezi olacak mekanın tadilatı, bürokratik işlemleri ve yeni dönemin programını hazırlamakla geçireceğim. Bu mekanda sadece Matematik değil farklı birçok alanda atölyeler düzenlenecek. Ve sadece çocuklar için değil, sıkça sorulduğu üzere büyükler için de düzenli seminerlerimiz olacak. Hedef küçükler için de büyükler için de hep aynı; Konusunda uzman ve değerli kişilerle bireyleri buluşturmak, bilimsel ve entelektüel bir ortamda buluşmalarını sağlamak. Özellikle çocuklar için Felsefe, Satranç, Fen, Sanat vb. atölyelerde bazı önemli isimlerle çalışacağız."

Ekim ayından itibaren Eskişehir, Bursa ve Antalya’da da atölye açmayı hedeflediklerini aktaran Gürses, atölyelerle ilgili haberlerin yer alacağı web sitesinin de yayına başlayacağını kaydetti. (HABER MERKEZİ)