Barış akademisyeni ülkeye döndü

Barış Akademisyenlerden Doç. Dr. Baki Tezcan görev yaptığı ABD'den Türkiye'ye döndü. Hakkındaki yakalama kararı doğrultusunda gözaltına alınan Tezcan, daha sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akademisyenlerin barış bildirisine imza attığı gerekçesiyle hakkında dava açılan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan Doç. Dr. Baki Tezcan Türkiye'ye döndü. Kaliforniya Üniversitesi Davis Kampüsü Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi o Tezcan'ın ABD'de savunmasının alınması için yazı yazılmış ancak ABD Adalet Bakanlığı 'suçlamaya dair somut deliller sunulmadığı' gerekçesiyle savunma almayı reddetmişti.

'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı metne imza atması nedeniyle hakkında dava açılan Doç. Dr. Baki Tezcan bu güne kadar yapılan duruşmalara ABD'de olduğu için katılamamıştı. Yargılandığı 27. Ağır Ceza Mahkemesi, Tezcan hakkında yakalama kararı verirken, ABD Adalet Bakanlığı'na da ifadesinin 'istinabe' yoluyla alınması talebini iletmişti. Ancak, ABD Adalet Bakanlığı somut deliller olmadığı gerekçesiyle 'Terör örgütü propagandası' yapmak suçlaması için ifade almayacağı yanıtını vermişti.

İstanbul Havalimanı'ndan ülkeye giriş yapan Tezcan gözaltına alındı. Baki Tezcan ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Tezcan'ın yarın sabah adliyede ifade vereceği öğrenildi.

(HABER MERKEZİ)