Yeni askerlik sistemi yasalaştı: 100 binden fazla kişi terhis olacak

Yeni askerlik sistemi Meclis'te 335 oyla kabul edildi. Yasalaşan sisteme göre halen silah altında bulunan yaklaşık 100 bin kişinin terhis olması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni askerlik sistemine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. 335 oyla kabul edilen yeni yasaya göre askerlik süresi altı aya iniyor ve bedelli askerlik kalıcılaşıyor. Yasa yürürlüğe girdikten sonra yaklaşık 100 binden fazla askerin terhis olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı 65 maddelik yasa Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

Düzenlemeye göre askere gidenler yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olacak. Askerlik süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak.

İsteyen erbaş ve erler, sıralı disiplin amirlerinin olumlu değerlendirmesiyle terhise hak kazandığı tarihten itibaren Milli Savunma Bakanlığı'nca uygun görülecek sayıda ve 6 ay süreyle sınırlı olmak üzere askerliğe devam edecek ve bu sürenin sonunda terhis edilecek. Askerlik çağı, cumhurbaşkanı tarafından 5 yıla kadar uzatılabilecek veya kısaltılabilecek. (HABER MERKEZİ)