Michael Löwy ve Eleni Varikas Barış İçin Akademisyenler'e destek için kendilerini savcılığa ihbar ettiler

Prof. Michael Löwy ve Prof. Eleni Varikas Barış Akademisyenlerine desteklerini açıkladılar. İki isim kendilerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar ettiler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Paris CNRS araştırma merkezinden dünyaca tanınmış aydın ve akademisyen Prof. Michael Löwy ve Paris VIII. Üniversitesi'nden Prof. Eleni Varikas 22 Haziran günü kendilerini e-posta aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbar ettiler.

Boğaziçi Üniversitesi’nden YÖK tarafından ihraç edilen Noemi-Levy Aksu’nun 30 ay hapis cezasına çaptırılması ve Barış Akademisyenleri’ne destek için daha önce 16 sanatçı ve gazeteciyle beraber kendisini savcılıkta ihbar eden Arat Dink’in de mahkeme önüne çıkartılması üzerine Prof. Michael Löwy ve Paris VIII. Üniversitesi'nden Prof. Eleni Varikas onlarla ve son dönemlerde hapis cezası alan tüm akademisyenlerle dayanışmak için kendilerini ihbar etti. Michael Löwy ve Eleni Varikas’ın yazdıkları ihbar mektubu şu şekilde:

"ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

Sayın savcı,

Biz Noemi-Levy Aksu’nun‚ 10.01.2016 tarihinde açıklanan "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisinin imzacısı olduğu için 30 ay hapis cezasına çaptırılması kararını protesto ediyoruz.

Bir barış çağrısı üzerinden getirilen ‘‘teröre destek verme’’ suçlaması absürt ve gülünçtür.

Bu bildirinin imzacısı olan binden fazla Türk vatandaşıyla dayanıştığımızı ve metni imzaladığımızı bildiririz. Noemi-Levy Aksu ile dayanışıyor ve bu bildirinin imzacısı olarak değerlendirilmeyi talep ediyoruz.

Dikkatiniz için teşekkür ederiz.

Em. Prof. Michael Löwy, Sosyal Bilimler Araştırma Başkanı, Paris, Fransa

Em. Prof. Eleni Varikas, Siyasal Bilimler, Paris, Fransa"

AKADEMİSYENLERE DESTEK AMAÇLI KAMPANYALAR DÜZENLENDİ

Şu ana kadar görülen davalarda imza atılan ortak metin olan‚ "Bu suça ortak olmayacağız"a dair farklı karar çıktı. Geçtiğimiz günlerde görülen Noemi-Levy Aksu’nun davasında 30 ay ile hapis cezası kararı verildi. Türkiye’deki akademik özgürlüklere destek amaçlı uluslararası pek çok kampanya düzenlendi.

Son olarak Prof. Fusün Üstel’in cezaevine girmesi sonucunda iki bin akademisyen ve çeşitli kurumlar Türkiye’de akademik özgürlükleri hedef alan kurum ve üniversitelerle akademik işbirliğine son verme çağrısı yapmıştı. (HABER MERKEZİ)