LGS'de 1-12 Temmuz'da tercih yapılacak

1 milyonu aşkın öğrencinin LGS'de tercihlerin yapılmasının ardından sonuçlar 22 Temmuz'da açıklanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi sayfası olan www.meb.gov.tr adresi üzerinden 2019 LGS yerleştirme kılavuzu bugün yayımlandı. Sonuçları dün açıklanan sınava yaklaşık 1 milyon 29 bin 555 öğrenci katıldı. Öğrenciler 1-12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Sonuçlar ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

LGS'de 555 öğrenci tam puan aldı.

Sınav sonuçlarına göre yerleştirme yapılacak okulların tablolarında, 2018'de o okullara yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler de öğrencilerin tercihlerine rehberlik etmek amacıyla verilecek.

Öte yandan Kilis Mehmet Uluğ Can Ortaokulu'nda eğitim gören Suriyeli Muhammet Halil, 1 Haziran'da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan aldı.

Mimar baba ve öğretmen annenin çocuğu olan Halil, başarısının sevincini 6. sınıftan bu yana kendisini yalnız bırakmayan öğretmeni Mehmet Avcu ve ailesiyle birlikte yaşadı.

Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaşın ardından Türkiye'ye geldiklerini ve Gaziantep'e yerleştiklerini bir süre sonra Kilis'in eğitiminin iyi olduğunu öğrenince Kilis'e geldiklerini söyledi.

Asıl mesleği mimarlık olan ancak Türkiye'de bir mobilya atölyesinde işçi olarak çalışan baba Abdulkadir Halil de Muhammet'in sınav için çok çalıştığını ve emeğinin karşılığını aldığını söyledi.

LGS HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Yüzdelik dilim, öğrencinin aldığı yerleştirmeye esas puan ile sınava giren tüm öğrencilerin içinde başarı sıralamasını gösteren değerdir.

Yüzdelik dilim, sıralamanın 100 sayısıyla çarpılması ve sınava giren toplam öğrenci sayısına bölünmesidir. Örneğin, yüzdelik dilimi yüzde 10 olan öğrenci, sınava giren bir milyon üç yüz bin öğrenci arasından yüz otuz bininci olmuş demektir. Okula giriş için asıl gerekli olan değerin sınav sıralaması olması dolayısıyla yüzdelik dilim kullanılarak tercih yapılması daha doğru bir yöntem.

(KİLİS-AA)

Etiketler Suriyeli tercih LGS