Nagehan Alçı: Yayını terk etmedim

İstanbul'daki seçim sürecinde yaptığı yorumlarla tepki çeken Habertürk yazarı Nagehan Alçı, AK Parti'nin 'tutarlı ve ikna edici bir argüman geliştirilemediğini' yazdı. Alçı, dün gece yayını terk ettiği iddiasının da aslını açıkladı: Önce Habertürk yayını ile başladık, bir süre sonra söz verdiğim gibi Show TV’ye geçtim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun ikinci kez kazandığı seçim sürecinde yaptığı yorumlarla sosyal medyada tepki çeken Habertürk yazarı Nagehan Alçı, dünkü seçimler hakkında "Bu sonuç zaten aşağı yukarı belliydi. 6 Mayıs'ta YSK’nın kararı ile birlikte İmamoğlu seçimi almıştı" dedi. Alçı, dün Habertürk yayınını terk ettiğine dair yayılan habere de tepki gösterdi.

Nagehan Alçı, 'yayını terk etti' haberleri konusunda şu ifadeleri kullandı: "Dün seçim sonuçlarını grubumuzun iki kanalı Habertürk TV ve Show TV’de yorumladım. Önce Habertürk yayını ile başladık, bir süre sonra söz verdiğim gibi Show TV’ye geçtim. Bazı takıntılı medya organları bunu sonuçları beğenmeyip yayını terk ettiğim şeklinde haber yapmışlar. Buna yalnızca ‘pes’ diyorum. Çarpıtmanın da sınırı olmuyormuş… Sonuçları daha açıklanmadan tahmin eden ve aynı yayına bir süre sonra dönen ben değilmişim gibi yalanlarına devam ettiler. Ama bu seçim sonuçları, iki tarafta da böylesi radikal ve gerçeklerden kopuk medyanın miadını doldurduğuna işaret ediyor."

'AK PARTİ ARGÜMAN GELİŞTİREMEDİ'

Alçı'nın, 31 Mart seçim sürecinden bu yana AK Parti'nin argümanlarını savunan bir isim olarak "AK Parti’nin bu süreçte onlarca hatası sıralanabilir. Ama her şeyin en temeli seçim tekrarı konusundaki ısrar oldu" deyip, "Nitekim seçimlerin tekrarına gerek duyulmasına dair tutarlı ve ikna edici bir argüman geliştirilemedi" ifadelerini kullanması dikkat çekti. Alçı yazısında, "AK parti elinde ne varsa karşı tarafa atmaya çalışan bir parti görüntüsü çizdi. Pontus gibi son derece yanlış çıkışlar yaptı ve tüm bunlar nedeniyle Binali Yıldırım gibi değerli ve Türkiye’ye çok şey katmış bir siyasetçiye böyle bir sonuç yaşatıldı" dedi.

Nagehan Alçı özellikle İmamoğlu ile 27 Mayıs'taki canlı yayında konuyu değiştirmeye çalıştığı soruları ile tepki çekmişti. İmamoğlu, Alçı'nın Kürt seçmenler üzerinden sorduğu sorulara "Siz farklı bir gündem yaratmak istiyor olabilirsiniz. 3 milyon Kürt vatandaşımızın gündemi ne biliyor musunuz, adalet istiyorum diyor. Bana terörist demesinler diyor" yanıtı vermişti. (HABER MERKEZİ)

Nagehan Alçı ayrılırken Fatih Altaylı'dan telefon esprisi geldiNagehan Alçı ayrılırken Fatih Altaylı'dan telefon esprisi geldi