Binali Yıldırım'ın oğlunun servetini sorgulayan yazıya erişim engeli

Mehmet Y. Yılmaz'ın Binali Yıldırım'ın oğlunun servetiyle ilgili yazısına erişim engeli getirildi. Yıldırım'ın engel talebinin sebebi 'kişilik haklarının ihlali' oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz'ın 14 Haziran 2019'da yayınlanan 'Binali Bey, sırrını ver, oyumu al' başlıklı yazısına erişim engeli getirildi. Binali Yıldırım'ın oğlunun malvarlığına ilişkin yazı, Binali Yıldırım’ın 'kişilik haklarının ihlal edildiği' iddiasıyla yaptığı başvuru üzerine engellendi. İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hâkimliği kararının dayanağı '5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un, 'içeriğin yayından çıkarılması ve cevap hakkı' olarak gösterildi. Erişim engeli kararının 20 Haziran 2019 tarihinde alındığı öğrenildi.

Gazeteci Hasan Cemal, Yılmaz'ın yazısına getirilen erişim haberini "Akıl alır gibi değil, özgürlüğün yediği darbeler ne zaman sona erecek?" mesajıyla sosyal medya hesabından paylaştı. Akademisyen Yaman Akdeniz de 22 Haziran'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mehmet Y. Yılmaz'ın söz konusu yazısına ve başka birçok yazı ve habere erişim engeli getirildiğini duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)