CHP'de tedirginliğin dağıldığı an...

İlk gelen ancak yayınlayamadığımız sonuçlar durumu yüzde 55’e 43 İmamoğlu'ndan yana gösteriyordu. Ancak oyların hangi merkezlerde önce sayıldığına ilişkin bir bilgi ulaşmadığı için bu durum kuşku ile karşılandı. Fakat sayım ilerledikçe bu ilk oran çok fazla değişmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP’nin Seyrantepe’de bulunan Seçim Koordinasyon Merkezi alışılmışın dışında bir basın ordusuna ev sahipliği yapıyordu. AK Parti ve CHP’nin seçim koordinasyon merkezlerine yapılan başvurular arasındaki fark da medyanın beklentisine ilişkin bir fikir veriyordu. CHP’nin seçim koordinasyon merkezinde dört yüzün üzerinde gazeteci ordusu akreditasyon için başvurmuş ve sayı 418'le sınırlı tutulmuştu. Aynı sayı AK Parti seçim merkezi için iki yüz civarında kalmıştı.

Sandıkların saat beşte kapanmasından sonra başlayacak oy sayımından bir saat sonra, seçimi kimin kazanacağının belli olmasını bekliyorduk. Başlangıçta CHP’liler dahil olmak üzere gazetecilerde de büyük bir tedirginlik vardı. Çeşitli merkezlerden gelen ilk bilgiler katılımın düşük olabileceği yönündeydi. Ancak oyların sayılmaya başlaması ile birlikte koordinasyon merkezine düşen bilgiler farklı oldu. İlk gelen ancak yayınlayamadığımız sonuçlar durumu yüzde 55’e 43 İmamoğlu'ndan yana gösteriyordu. Ancak oyların hangi merkezlerde önce sayıldığına ilişkin bir bilgi ulaşmadığı için bu durum kuşku ile karşılandı. Fakat sayım ilerledikçe bu ilk oran çok fazla değişmedi. Ama genel kanı yüzde yirmilik bir orana ulaşmadan kesin konuşulmasının erken olduğuydu.

SAYIM İLERLEDİ SONUÇ DEĞİŞMEDİ

Oy oranı yüzde yirmilere ulaştığında ise fark hâlâ aynıydı. Üstelik AK Parti’nin kaleleri sayılan Fatih, Başakşehir, Eyüp, Üsküdar gibi semtlerde de Ekrem İmamoğlu’nun oylarını ciddi oranda artırması CHP koordinasyon merkezinde şaşkınlık ve sevinçle karşılandı. CHP İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi'nde sonuçları izleyen İmamoğlu, durum netleşene kadar bir yorum yapmadı. Saat 19.10 sıralarında seçim merkezine Binali Yıldırım’ın on dakika sonra bir açıklama yapacağı bilgisi ulaştı. Binali Yıldırım’ın kendi açıklamasını yapıp seçim sonuçlarını kabullenmesinden sonra Ekrem İmamoğlu gazetecilerin karşısına geçti. İmamoğlu’nun açıklaması sürerken dışarıdan gelen sloganları ve alkışları duymaya başladık.

.

CHP’nin 1994 yılında kaybettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tam 25 yıl sonra geri dönmüş oldu. Oylar sayılmaya başlandığında koordinasyon merkezi önünde birkaç yüz kişilik küçük bir grup vardı. Ancak seçimin kazanıldığının ilan edilmesinden sonra şehrin dört bir yanında insanların merkeze doğru akın ettiğini gördük. İmamoğlu konuşmasından sonra Beylikdüzü’ndeki evine doğru hareket edeceğini söylemişti. Ancak otobüsü seçim koordinasyon merkezi önünden hareket ettikten sonra sık sık önü kesildi. Caddelerde araçları ile insanlar seçim kutlamalarına başlamışlardı.