AK Parti'nin 'topal ördek' ilçeleri!

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı birçok ilçede CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu öne geçti. Resmi olmayan sonuçlara göre şu an belediyenin AK Parti'de olduğu 6 ilçede Ekrem İmamoğlu önde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yenilenen İstanbul seçimlerinde geçtiğimiz yerel seçimlerinde AK Parti'nin kazandığı birçok ilçede Ekrem İmamoğlu öne çıktı. Bu ilçelerden bazıları ise Üsküdar, Sancaktepe, Silivri ve Bayrampaşa, Fatih, Beyoğlu.

SİYASETÇİLERİN GÖZÜ: ÜSKÜDAR

Üsküdar siyaset açısından çok önemli bir konumda bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı konutunun bulunduğu Kısıklı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu ilçede yaşıyor olması ilçedeki siyasetçilerin dikkatini çeken bir ilçe. Bu özellikleriyle Üsküdar siyasetçiler için ayrı bir öneme sahip. Üsküdar'da 16 Nisan Anayasa referumunda 'Hayır' önde çıkarken geçtiğimiz yerel seçimler AK Parti 48,25 oy oranıyla belediyeyi kazanmıştı. CHP ise 45,48 oy oranıyla ikinci parti olmuştu.

Üsküdar'da yenilenen İstanbul seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu yüzde 54 oy oranıyla birinci sırada, Binali Yıldırım ise yüzde 44 oy oranıyla ikinci aday oldu.

BİR DİĞER İLÇE SANCAKTEPE

Sancaktepe ise partilerin el değiştirdiği başka bir ilçe. Geçtiğimiz seçimlerde belediyeyi AK Parti'nin yüzde 49,88 oy oranı vardı. CHP'nin ise ilçede 47,20 oy oranı vardı. İlk sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu yüzde 51,58 oy oranıyla birinci sırada. Binali Yıldırım'ın oy oranı ise yüzde 47,56.

Büyükçekmece ve Maltepe'de farklar yükseldiBüyükçekmece ve Maltepe'de farklar yükseldi

MHP'DEN İMAMOĞLU'NA

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin aday çıkartmayarak MHP'ye bıraktığı başka bir ilçe Sancaktepe'de de sonuçlar partinin el değiştirdiğini gösteriyor. Geçtiğimiz yerel seçimlerde MHP'nin ilçede yüzde 46,78 oy oranı vardı. CHP ise ilçede 43,97 oy oranıyla ikinci parti oldu. Bugün sandık sonuçlarından ise Ekrem İmamoğlu yüzde 62,08 oy oranıyla birinci sırada yer aldı. Binali Yıldırım ise yüzde 37,29 oy oranıyla ikinci sırada.

YÜZDE İKİ FARKIN OLDUĞU İLÇE

Bu seçimlerde son değiştiren başka bir ilçe ise Bayrampaşa oldu. İlçede geçtiğimiz seçimlerde AK Parti 49,29 oy oranıyla belediyeyi kazanmıştı. CHP 44,57 oy oranıyla ikinci parti olmuştu. Seçimlerin yenilenmesiyle birlikte Ekrem İmamoğlu yüzde 50,62 önde götürürken Binali Yıldırım ise yüzde 48,51 oy oranıyla İmamoğlu'nu takip ediyor.

BEYOĞLU VE FATİH...

Yıllardır AK Parti'nin yönetiminde olan Fatih ve Beyoğlu'nda da Ekrem İmamoğlu önde... Fatih'te İmamoğlu 49,16 ile birinci sırada, Binali Yıldırım ise 49,08 oy oranıyla ikinci sırada yer alıyor. Fatih'te geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti'nin 53,03, CHP ise yüzde 36,08 oy oranı vardı.

Beyoğlu ilçesi de bu seçimde farklı tercihlerde bulunan başka bir ilçe oldu. İlçede Ekrem İmamoğlu yüzde 49,18 Binali Yıldırım ise yüzde 49,06 oy aldı. (HABER MERKEZİ)