Seçim günü iptal edilen İstanbul uçuşu Meclis gündeminde

Türk Hava Yolları’nın 23 Haziran günü Hatay’dan İstanbul’a düzenlediği sabah 04.45’teki uçuşun gerekçesiz iptal edildiğini belirten CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin konuyu Meclis gündemine taşıdı. Şahin, sabah uçağına bilet alan yolcuların 19.55 uçağına aktarılması nedeniyle bazı seçmenlerin oy kullanamayacağını da söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılacak seçime günler kala Türk Hava Yolları’nın 23 Haziran sabah 04.45 Hatay-İstanbul uçuşunu iptal etmesi Meclis gündemine taşındı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Bu iptal kararları halkın en temel vatandaşlık hakkının gasp edilmesi anlamına gelmiyor mu?” diye sordu.

‘GEREKÇESİZ OLARAK İPTAL EDİLDİ’

Hatay’da bulunan seçmenlerin oylarını kullanmak için yolculuk planı yaptığını belirten Şahin soru önergesinde, “Türk Hava Yolları firması tarafından gerçekleştirilecek olan 23 Haziran 2019 tarihli Hatay-İstanbul 04.45 uçuşuna önceden bilet kesen yolculara bugün gerekçesiz olarak iptal kararı bildirilmiş ve bu durumdan dolayı bir sonraki 12.50 uçağında yer olmadığı gerekçesiyle 19.55 uçuşuna aktarılmışlardır” dedi.

Saat 19.55 uçağına binmek zorunda kalanların oy kullanma imkanının ortadan kalktığını ifade eden Şahin, İDO tarafından Yenikapı- Bursa arasındaki seferlerin değiştirildiğini de hatırlattı. Şahin’in yanıtlanmayı bekleyen soruları şu şekilde sıralandı:

  • Hatay’da olan ve 23 Haziran 2019 seçimleri için önceden biletleme yaparak programını ayarlayan İstanbul seçmeni Türk Hava Yolları tarafından gerekçesiz olarak sabah uçuşunun iptal edilmesi sonucunda mağdur edilmiyor mu?
  • 23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerine günler kala Türk Hava Yolları tarafından Hatay’dan İstanbul’a yapılacak uçak seferlerinin gerekçesiz olarak ertelenmesi, İDO seferlerinin bir kısmının iptal edilmesi tesadüf müdür?
  • Bu iptal kararları halkın en temel vatandaşlık hakkının gasp edilmesi anlamına gelmiyor mu? (DUVAR)