Doğu Perinçek: Öcalan'ı Türk devleti ABD'ye karşı devreye soktu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten Öcalan yorumu: Türk Devleti elindeki Abdullah Öcalan'ı devreye sokarak, ABD'nin adayını zayıflatmaya yönelik bir müdahalede bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vatan Partisi Doğu Perinçek, Abdullah Öcalan'ın İstanbul'da Kürt seçmenlerin kritik rol oynayacağı seçimler öncesinde yaptığı açıklamalar için 'Türk devleti tarafından devreye sokulduğu' iddiasında bulundu. Perinçek, "Türk Devleti elindeki Abdullah Öcalan'ı devreye sokarak, ABD'nin adayını zayıflatmaya yönelik bir müdahalede bulunuyor" dedi.

Perinçek yazılı açıklamasında, "Abdullah Öcalan’ın mektubunu en iyi anlayan, Kandil oldu" ifadelerini kullanıp, "PKK yönetimi, birkaç kez üst üste bu açıklamanın Öcalan’a 'PKK’nin direnişini kırmak için yaptırıldığını' belirtti. Vatan Partisi de o zaman bu gerçeğe dikkat çekti" iddiasında bulundu.

Perinçek sözlerine şöyle devam etti: "Olayın devamının geleceği belliydi. Öcalan’ın, avukatlarına verdiği ikinci bir mektup dün kamuoyuna açıklandı. Öcalan, PKK/HDP’nin CHP’yi desteklemesine tavır aldı, 'iki aday arasında tarafsız kalın' dedi. 'Ekrem İmamoğlu’na da Binali Yıldırım’a da oy vermeyin' çağrısı yaptı. Bu çağrıya tepki, PKK/HDP ve CHP’den geldi. Çünkü PKK, HDP oylarını CHP’ye yönlendirmişti. Aslında bu çağrıdan rahatsız olan ABD idi. Çünkü İmamoğlu’na gidecek oyların bir kısmının önü kesiliyordu." (HABER MERKEZİ)