Uğur Dündar: 2002'deki programdan önce Erdoğan ve Baykal'la görüştüm

İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünü yaptığı program öncesi İBB adayı Ekrem İmamoğlu'yla 'gizli görüşme' yaptığı iddiasında gazeteci Uğur Dündar da açıklamalarda bulundu. Dündar, kendisinin de dönemin CHP ve AK Parti genel başkanlarının katıldığı program öncesi taraflarla görüştüğünü dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayları Erkem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın katıldığı program öncesi yaptığı iddia edilen 'gizli görüşme'lere Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar'dan yanıt geldi. İmamoğlu-Yıldırım görüşmesinde kendisine gelen moderatörlük teklifini reddeden Dündar, Küçükkaya'nın İmamoğlu ile buluştuğu iddiasına gelen tepkiler için, "Adayların televizyondaki buluşmalarından önceki süreçte mesleğimizdeki bazı profesyonellerin, hatta kimi yöneticilerin bile, işin temel kurallarını bilmeden o makamlara geldiklerini fark ettim" ifadesini kullandı.

"İsmail Küçükkaya neden linç ediliyor?" başlığıyla yayımlanan yazısında 2002 seçimleri öncesi AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la yaptığı açık oturumu hatırlatan Dündar, kendisinin de taraflarla görüşme yaptığını söyledi. Küçükkaya'nın yayını tarafsızlıkla yönettiğini belirten Dündar, "Televizyon seyircisi, izlediği bir canlı yayın hakkında kişisel kanaat notunu vermek için akıl hocasına ihtiyaç duymaz. Seyreder, bitiminde notunu belirler; beğenir ya da beğenmez!.. Bu gerçek, tüm program türleri için geçerlidir. Kanaatler daha sonra gazete sayfalarında veya sosyal medyada yapılan yorumlarla kolay kolay değişmez" dedi.

3 Kasım Genel Seçimleri öncesinde Kanal D'de Dündar'ın konukları Erdoğan ve Baykal'dı. 25 Ekim 2002'de Seçim Arenası'na katılan liderler Erdoğan'ın milletvekili adayı gösterilememesini ve Anayasa Mahkemesi'ne yapılan AK Parti başvurusunu değerlendirmişti.

'ÖMER ÇELİK "SİZİN DÜRÜSTLÜĞÜNÜZE GÜVENİYORUZ" DEDİ'

"Moderatörün taraflarla görüşüp, programın prensiplerini konuşmasından daha doğal bir davranış olamaz" ifadelerini kullanan Dündar, "Bir örnek vereyim; 2002'deki Tayyip Erdoğan-Deniz Baykal tartışmasına hazırlanırken iki tarafın kurmaylarıyla ayrı ayrı buluşup görüştüm. Erdoğan'ı kurmayı Ömer Çelik, Baykal'ı da Bülent Tanla temsil ediyordu. Çelik ile 2 kez buluştuktan sonra “Sizin dürüstlüğünüze güveniyoruz. Bir daha görüşmeye gerek görmüyorum” dedi. Tanla ile de 4 kez bir araya geldik. Yani 2 fazla buluşma oldu. Tabii Çelik'in bilgisi dahilinde. Hatta hiç unutmuyorum bunların birine Deniz Baykal da katılmıştı. “Büyük Buluşma”dan sonra kamuoyundaki kanı, Tayyip Erdoğan'ın düelloyu kazanan taraf olduğuydu" diyerek "Tarafsız davranmak yetmiyor, moderatör ağzıyla kuş tutsa bile linçten kurtulamıyor!.." ifadeleriyle yazısını sonlandırdı. (HABER MERKEZİ)

Binali Yıldırım'ın 'gizli görüşme' iddiasına İmamoğlu'ndan yanıtBinali Yıldırım'ın 'gizli görüşme' iddiasına İmamoğlu'ndan yanıt