Sağanak yağışlar devam edecek mi?

Türkiye genelinde sağanak yağışlar etkili oluyor. Meteoroloji Kayseri, Sivas, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat için gök gürültülü kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji'ye göre yağışlar aralıklarla cumartesi gününe kadar etkili olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu. Özellikle Kayseri, Sivas, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat'ta gök gürültülü kuvvetli yağış olacağı belirtildi. Yağışın saat 22.00'ye kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Malatya ve Elazığ çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Bilecik, Kırşehir, Sivas, Yozgat ve Kayseri çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

(HABER MERKEZİ)