Kaynak Holding davasında 3 sanığın tahliyesine karar verildi

Kayyım atanan Kaynak Holding'in yöneticilerinin yargılandığı davada, 3 tutuklu sanığın elektronik kelepçe takılması şartıyla tahliyesine hükmedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ'nün soruşturması kapsamında kayyım atanan Kaynak Holding'e yönelik 34'ü firari, 7'si tutuklu 85 sanığın yargılandığı davanın, 2 gün süren duruşmasında ara karar açıklandı.

İstanbul 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanıklar Ali Ayhan Çetintaş, Hasan Kahveci, Mehmet Tezcan ve Sinan Varol'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, bu sanıklar hakkındaki dosyanın bu dava dosyasından ayrılarak başka bir esasa kaydedilmesine ve ayrı bir duruşma günü verilmesine hükmetti.

Heyet, tutuklu sanıklar Yılmaz Şimşek, Menderes Demirci ve Fatih Getir'in savunmalarını yapması ve tutukluluktaki geçirdikleri süre gerekçeleriyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Heyet, adli kontrol kapsamında sanıklar hakkında ''yurt dışına çıkış'' ve ''konutu terk etmeme'' yasağı konulmasını, bu tedbirin kontrolü amacıyla sanıklara elektronik kelepçe takılmasını kararlaştırdı.

Tutuksuz sanıklardan 41'i hakkında uygulanan adli kontrol şartının da devamına hükmeden heyet, aranan 34 sanıkla ilgili yakalama kararının sürdürülmesine karar verdi.

Holdinge ait şirket hesaplarına yönelik bilirkişi raporunun beklenilmesine karar veren heyet, bir sonraki celse tanıkların dinlenilmesi amacıyla duruşmayı erteledi. (İSTANBUL/AA)