Çocuk parkında taciz iddiası

Çorum’da 4 yaşındaki bir kız çocuğunun parkta oynarken kaçırılıp cinsel tacize uğradığı iddia edildi. Aile şikayette bulunmalarına rağmen işlem yapılmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çocuk parkında oynarken 4 yaşındaki çocuğunun kaçırıldığını ve tacize uğradığını öne süren Yasemin Bilen polisin olayla ilgilenmemesinden yakındı.

Parkta oynayan çocuğunu kısa bir süre yalnız bırakmak zorunda kalan Yasemin Bilen döndüğünde çocuğunu bulamadı. Çevredekilerden aldığı bilgi sayesinde çocuğunu parktan kaçırarak evine götüren kadına ulaştı. Çocuğun Yalın'da başka bir adrese götürüldüğünün ortaya çıkması ile aile belirledikleri adrese gidip çocuğu geri aldı. Aile çocuğu kurtardıktan sonra polise şikayette bulundu.

Çocuğun annesi Yasemin Bilen ve ‘Çorum Kadın Meclisi’ olayın yaşandı parkta bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Çocuğunun kaçırıldığını ve taciz edildiğini iddia eden anne, olayın ardından 20 gün geçmesine rağmen sorumlular hakkında hiçbir hukuki işlem başlatılmadığını ileri sürdü.

Olaydan sonra 4 yaşındaki çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu ve ilaç tedavisine başladığını belirten Bilen; “Olayın ardından hemen karakola gidip ifade verdik tacizde bulunan kişiler hakkında şikayetçi olduk, ama aradan 20 gün geçmesine rağmen hiçbir şey yapılmadı. Biz karakola gidiyoruz onlar elini kolunu sallayarak geziyor. Tek isteğimiz adaletin tecelli etmesi, çocuğumuza bunları yapanın cezalandırılmasıdır. Çocuğum şu an 4 yaşında ama psikolojik destek alıyor. Biri dokununca korkuyor” dedi.

Çorum Kadın Meclisi adına konuşan Semanur Çetintaş, tacize uğrayan B.B adına adalet istediklerini, ancak şüphelilerin henüz ifadelerinin dahi alınmadığını, istismarcıların ise sokaklarda rahatça gezdiğini söyledi.

Devletin, çocukların korunması, istismarın önlenmesi ve istismarcıların cezalandırılmasıyla mükellef olduğunu kaydeden Çetintaş,"Burada bir kez daha hatırlatıyoruz, Çocuk Koruma Kanunu ve Lanzarote Sözleşmesi eksiksiz ve etkin uygulanmalıdır. Çocuklara yönelik her türlü şiddet ve sömürü önlenmeli, çocuklar korunmalı ve güçlendirilmelidir. Çocuklara yönelik suçların failleri haksız indirimlerden yararlanmamalı, caydırıcı cezalar uygulanmalıdır. İstismarcısıyla yüzleştirileceği duruşmadan iki gün önce kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren dokuz yaşındaki Y. K.’yı unutmadık. Çocuk ve ailesi, yargılamanın her aşamasında travmatik sonuçlar doğurabilecek uygulamalardan korunmalıdır. Kadın Meclisleri olarak B.B. ve ailesinin adalet mücadelesinde yanlarındayız. Çocuk istismarına sessiz kalmıyoruz. Çocukların güldüğü, kadınların yaşadığı bir dünya için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. (DUVAR)