Berkin Elvan'da yeni bilirkişi raporu istendi

Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin dava bugün yapılan duruşmayla devam etti. Mahkeme heyeti, gaz tüfeği uzmanlarından oluşan bir bilirkişi grubu belirleyerek yeni bir rapor istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı gaz kapsülüyle başından vurulan ve hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın davasında mahkeme heyeti yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, bilirkişilerin hazırladığı ve dün sunduğu raporda, sanığın kasten hareket edip etmediğinin anlaşılmadığını ve kusur oranlarına ilişkin bir değerlendirme olmadığını gerekçe göstererek, eğitmen olan üç kişiyi bilirkişi olarak belirledi. Karara göre bilirkişiler, İzmir Foça Jandarma Okul Komutanlığı'nda görevli iki gaz tüfeği eğitmeni ve bir olay yeri inceleme uzmanı olacak.

Duruşma sırasında Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, "Dünyada sizin yüzünüzden çocuk kalmadı" diyerek salondan ayrıldı. Mahkeme heyeti duruşmayı 25 Eylül 2019'a erteledi.

Mahkemeye dün ulaşan keşif raporunda, Berkin Elvan’a 60 metreden gaz tüfekleriyle atış yapıldığı bilgisi yer alırken, gaz tüfeği bilirkişilerinin olayda kusur oranlarının tespitinde yetersiz kaldıkları belirtilmişti. Söz konusu rapor Berkin Elvan’ın vurulduğu yerde, 10 Nisan 2019’da yapılmıştı. Keşif sonrasında üç jandarma bilirkişisi tarafından hazırlanan rapor, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasına girdi. 29 Mayıs 2019 tarihli raporda, Berkin Elvan’ın olay yerinde yaralandığını gösterilen nokta ile 1’inci ZET’çi polis arasındaki mesafenin 59,40 metre, 2’nci ZET’çi polis arasındaki mesafenin ise 60,70 metre mesafe olduğu anlatıldı. (İSTANBUL-AA)