Ordu Valiliği: Ekrem İmamoğlu olayı örtbas etmeyi amaçlıyor

Ordu Valiliği, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun "Ordu Valisi bize tuzak kurmuştur" açıklamasına yanıt verdi. Valiliğin açıklamasında "Gerçeği saptırmak, olayı örtbas etmek ve hedef saptırmak maksadıyla Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından dile getirilen ‘Ordu Valisi bize tuzak kurdu’ ifadesi, gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu Valiliği, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun "Ordu Valisi bize tuzak kurmuştur" sözlerine yazılı açıklama ile yanıt verdi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerin, 5 Haziran'da Ordu'daki program sonrasında İstanbul’a dönüş yolculuğunda, havalimanının VIP salonunu kullanmak istediği hatırlatılan açıklamada, VIP salonunun kullanmalarının yasal hakları olmadığı belirtildi.

'İMAMOĞLU VE BERABERİNDEKİLER YAKIŞIKSIZ TAVIRLA SERGİLEDİ'

İmamoğlu ile CHP Ordu Milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel'e "Rical Listesinde bulunmadıklarından dolayı uçak yolculuğu için VIP salonunu kullanamayacaklarının" söylediği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Devlet nezaketi ve terbiyesi içerisinde yapılan tüm bu ikaz ve uyarılara aldırış etmeyen ve havalimanının VIP salonuna gelerek, burada görevli bulunan polis memurlarına ve özel güvenlik görevlilerine mukavemet etmek ve onları itmek suretiyle VIP salonu içerisine zorla giren ve salonu işgal ederek, fiili durum yaratan Sayın Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerin, yakışıksız tavır, davranış, eylem ve hakaret içeren söylemleri, ulusal kanallarımızda yayınlanmak suretiyle tüm Türkiye kamuoyunun önüne net bir şekilde koyulmuştur."

'DEVLETİN BU TÜR DAVRANIŞLARA TEVESSÜL ETMESİNE İHTİYACI YOK'

İmamoğlu'nun "olayı örtbas etmek istediği" savunulan açıklamada, "Durum böyle olduğu halde, gerçeği saptırmak, yapılan çirkin davranış ve söylemlere kılıf uydurmak, olayı örtbas etmek ve hedef saptırmak maksadıyla Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından dile getirilen ‘Ordu Valisi bize tuzak kurdu’ ifadesi, gerçeği yansıtmamakta olup, Devletin ve Valisinin hiçbir vatandaşına tuzak kuramayacağını, kadim devlet geleneğimizde vatandaşa tuzak kurma gibi bir davranış veya eylem söz konusu olamayacağını, Devletin bu tür davranışlara tevessül etmesine de ihtiyacı olamayacağı hususu kamuoyunun bilgisine ve takdirlerine saygıyla sunulur" denildi.

NE OLMUŞTU? 

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz ziyaretleri kapsamında, 6 Haziran günü gittiği Ordu-Giresun Havalimanı'nda VIP salonuna alınmamış ve havalimanında tartışma yaşanmıştı. Tartışma sırasından İmamoğlu'nun Ordu Valisi Seddar Yavuz'a hakaret ettiği öne sürülmüştü ve Yavuz suç duyurusunda bulunmuştu.

"Valiniz itlik yapmıştır" dediği iddiasını reddeden İmamoğlu ise, "'Vali basitlik yapmıştır' dedim" şeklinde açıklama yapmıştı. (HABER MERKEZİ)