Mansur Yavaş'tan EGO Genel Müdürlüğü'ne atama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO Genel Müdürü olarak Nihat Alkaş'ı görevlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO Genel Müdürlüğü'ne (Ankara Elektrik, Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi) Nihat Alkaş'ı atadı.

EGO Genel Müdürülüğü'nden yapılan açıklamada, "Sayın Nihat ALKAŞ, Kuruluşumuz Genel Müdürü olarak görevlendirilmiş ve 17.06.2019 tarihinde görevine başlamıştır" denildi.

Alkaş, yeni göreviyle ilgili mesajında "Başkentimizin değerli halkına ulaşım hizmetleri sunan EGO gibi köklü bir kurumun başında olmanın heyecanını taşıyorum. Sahip olduğumuz kurumsal hafızamız, yetkin ve tecrübeli personelimiz, heyecanımız ve isteğimizin bizi hedefimize ulaştıracağına inancım tamdır" ifadelerine yer verdi.

Yeni teknolojilere uyumlu, disiplinli, kaliteli ve sürdürülebilir ulaşım hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirten Nihat Alkaş, mesajını şöyle sonlandırdı:

"Süreç itibarı ile meşakkatli, ancak sonuçları itibarı ile keyifli olacağını bildiğim bu yolda bizden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur YAVAŞ’a, gayretli çalışmaları ve tecrübeleri ile hedeflerimize katkı sağlayacak Genel Müdürlüğümüz personeline, takdirleri ve eleştirileri ile bize eşlik etmelerinden her daim mutluluk duyduğumuz kıymetli Ankara halkına ve de tüm paydaşlarımıza teşekkürü borç bilir, saygılarımı sunarım."

NİHAT ALKAŞ KİMDİR?

1960 yılında Malatya’da doğan Nihat Alkaş, 1982'de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Aynı dalda, ABD’de Wayne State Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi alan Alkaş, eğitimi sırasında aynı üniversitede Malzeme Bilimi asistanlığı yaptı.

Etibank Antalya Ferrokrom tesislerinde yüksek mühendis olarak çalışma hayatına başlayan Alkaş, Etibank Genel Müdürlüğü'nde Proje Mühendisi, DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) ve Hazine Müsteşarlıklarında, Ekonomi Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarında uzman, şube müdürü, daire başkanlığı görevlerinde bulundu.

Eti Pazarlama ve Dış Ticaret A.Ş.'de Denetleme Kurulu üye olan Alkaş, 2001-2004 yılları arasında Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde Ekonomi Müşaviri olarak görev yaptı. (HABER MERKEZİ)