Gezi Duruşması öncesi toplantı

Gezi Davası 24 Haziran'da başlıyor. STK'lar dava başlamadan önce bir araya gelecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sivil toplum örgütleri  ve insan hakları kuruluşları 24-25 Haziran 2019'da Silivri'de başlayacak olan Gezi Davası'nın ilk duruşması öncesinde bir araya gelecek. 'Hedefteki Sivil toplum: Gezi İddianamesi' başlıklı toplantı, 19 Haziran 2019’da Point Hotel Taksim’de saat 16.00’da başlayacak.

Gezi Davası’nın ilk duruşmasının öncesinde Osman Kavala ve Yiğit Aksakoğlu’nun tutukluluğun hatırlatıldığı ortak çağrıyı Civil Rights Defenders, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, Hakikat Adalet Hafıza Merkezi, Hak İnisiyatifi Derneği, İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları Gündemi Derneği, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel yönelim Çalışmaları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Uluslar arası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve Yurttaşlık Derneği yaptı. Toplantıda, 'Osman Kavala ve Yiğit Aksakoğlu’nun tutukluluklarının hukuka uygun olup olmadığı, tutukluluk tedbirinin uygulanmasını koşulları varlığı, iddianamede geçen suçlamalar sivil toplum faaliyetleri için ne anlama geldiği ve bu suçlamalar karşısında sivil toplumun neler yapılabileceği” konuşulacak ve tartışılacak.

İki oturumdan oluşacak toplantının ilk bölümü “Gezi İddianamesi” başlığıyla Duygu Türemez, Gökçer Tahincioğlu ve Hürrem Sönmez'in katılımıyla gerçekleştirilecek. Oturumun moderatörlüğünü Mehveş Evin yapacak.

'Hedefteki Sivil Toplum' başlıklı ikinci oturum ise Tarık Beyhan’ın moderatörlüğünde, Emine Uçak, Feray Salman, Mehmet Ali Çalışkan, Supki Çörekçi ve Şebnem Korur Fincancı katılımıyla gerçekleştirilecek. (HABER MERKEZİ)

.