AK Parti'den MAK anketine tepki: Yapılamaz

MAK Araştırma'nın ortak yayın anketinin belirtilen sürede yapılamayacağını savunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bu tür sahte araştırmalar ile reklam yapmaya çalışmak hem araştırma sektörüne zarar vermekte hem de  toplumu yanlış bilgilendirmektedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun ortak televizyon programının etkisi ile ilgili MAK Araştırma'nın açıkladığı anketin 'yapılamayacağını' söyledi. Partisinin MAK Araştırma şirketi ile herhangi bir bağının ve çalışmasının olmadığını ifade eden Dağ, "12 saatten kısa bir süre içerisinde CATI yöntemi ile 33 bin kişilik bir araştırma yapılabilmesi mümkün değildir" dedi.

MAK Araştırma dün, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için 33 bin kişi ile anket yaptıklarını duyurmuştu. Telefon görüşmeleri aracılığı ile yapıldığı belirtilen ankette Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım ortak yayını da sorulmuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

'İLGİMİZ YOK'

"MAK Araştırma firması ile partimizin herhangi yakınlığı ve çalışması bulunmamaktadır. Nitekim dün ve bugün basında yer alan haberlerde yer verilen söz konusu firmanın AK Parti’ye yakın olduğuna dair ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.

Programdan sonra ilk anket: İmamoğlu'na mı Yıldırım'a mı yaradı?Programdan sonra ilk anket: İmamoğlu'na mı Yıldırım'a mı yaradı?

Araştırma alanında az çok bilgiye sahip olan herkesin de bileceği gibi 12 saatten kısa bir süre içerisinde CATI yöntemi ile 33 bin kişilik bir araştırma yapılabilmesi mümkün değildir.

Yapıldığı iddia edilen bu tür sahte araştırmalar ile reklam yapmaya çalışmak hem araştırma sektörüne zarar vermekte hem de  toplumu yanlış bilgilendirmektedir."