Arslan: Kılıçdaroğlu'ndan çözüm konusunda taahhüt almak istiyoruz

Bolu Belediyesi'ndeki işten çıkarmaları protesto için düzenlenen "Emek ve Adalet Yürüyüşü" yedinci gününde devam ediyor. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Sayın Kılıçdaroğlu, cumartesi günü bizi karşılarsa ziyaret edip, sorunun çözümü konusunda kendisinden bir taahhüt almak istiyoruz" diye konuştu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolu Belediyesi'nde işten çıkarılan Hizmet-İş Sendikası üyesi işçilerin "Emek ve Adalet Yürüyüşü", yedinci gününde Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi girişindeki Ülkücü Şehitler Anıtı'ndan başladı. Yürüyüşün bugünkü bölümüne Ankara ve İstanbul'dan sendika üyeleri de katıldı.

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, buradaki konuşmasında, "Geleceğimiz, ekmeğimiz, aşımız ve işimiz için bu yürüyüşü yapıyoruz. İşimizi, aşımızı ve geleceğimizi istiyoruz. Bu konuda bizimle olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

'SENDİKALARIMIZDAN 14 BİN 500 İŞÇİ ZORLA KOPARILDI'

Yürüyüşlerinin birkaç hedefi olduğunu söyleyen Arslan, birinci amaçlarının işten çıkanları geri döndürmek olduğunu belirtti. Yürüyüşün ikinci hedefinin işten çıkarmaları önlemek olduğunu dile getiren Arslan, şöyle devam etti:

"Üçüncüsü 31 Mart'ta Türkiye'nin her yerinde büyük ölçüde CHP'li ve HDP'li belediyelerde, belediye başkanları ve onun yandaşları henüz daha mazbatalarını almadan sendikalarımız üzerinde büyük bir baskı yaptılar. Haklı ve adaletli olmayan tutumlarını önlemeye çalışıyoruz. Şu ana kadar konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızdan yaklaşık 14 bin 500 işçi üyemiz sendikalarımızdan zorla kopartılmıştır."

'İNŞALLAH TALEPLERİMİZ KARŞILANIR VE SORUN ÇÖZÜLÜR'

Yürüyüş sırasında Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Mahmut Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Eğer bir haksızlığa uğrayan varsa, işten atılanlar varsa bize gelsinler ben buradayım" açıklamasının takipçisi olduklarını söyledi.

Bolu'dan başlayan yürüyüşlerini 22 Haziran Cumartesi günü CHP Genel Merkezi önünde sonladırmayı planladıkları belirten Arslan, "Sayın Kılıçdaroğlu, cumartesi günü Parti Genel Merkezinde bizi karşılarsa ziyaret edip, yaşanılan sorunun çözümü konusunda kendisinden bir taahhüt almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Umuyor ve inanıyorum sağduyu galip gelecek" diyen Arslan, "İnşallah taleplerimiz CHP yetkilileri tarafından anlayışla karşılanır ve bu sorun çözülür" şeklinde konuştu.

"Emek ve Adalet Yürüyüşü"nün yedinci günü Ankara'nın Kahramankazan ilçesi yakınlarında sona erdi. (ANKARA/AA)