'Arama Konferansı'nın ilk toplantısında Kültürpark konuşuldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte yaşayanların karar alma süreçlerine katılımı vaadini yaşama geçiriyor. İlk Arama Konferansı'nda İzmirliler, sivil toplum kuruluşları ve belediye yetkilileri Kültürpark'la ilgili görüşlerini paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, seçimlerden önce verdiği, "karar alma süreçlerine İzmirlilerin katılımı" sözünü yerine getirmek üzere ilk adımı attı.

“Arama Konferansı” adı verilen ve İzmir’in geleceğiyle ilgili kararların alınacağı toplantıların ilki Kültürpark’taki İzmir Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı toplantıyı Kültürpark Platformu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi birlikte düzenledi. Arama Konferanslarının ilk ayağında İzmirliler, sivil toplum ve belediye yetkilileri Kültürpark hakkında görüşlerini paylaştı.

'KÜLTÜRPARK'TAKİ BİNALAR BOŞALTILACAK'

Seçimlerden önce katılımcı belediyeciliğin bir örneğini göstereceğini açıklayan Tunç Soyer, Arama Konferansı'ndaki konuşmasında Kültürpark içinde yer alan binaların boşaltılması için başlatılan hukuki sürecin sona erdiğini ve binaların boşaltılacağını söyledi.

İzmirlilerden Kültürpark’ın korunmasına yönelik önerilerini dinleyen Soyer, Kültürpark’ın en önemli sorunlarından biri olan park içindeki bina ve hangarların boşaltılacağını dile getirdi.

'KADINLAR İÇİN DAHA GÜVENLİ HALE GETİRİLSİN'

Yoğun katılımın olduğu konferansta söz alan İzmirliler, parkın içinde mangal yapılmasının yasaklanmasını, fuar alanı da dahil bütün binaların taşınmasını, park alanının kadınlar için daha güvenli hale getirilmesini, parkta bulunan ağaçların envanterinin çıkartılmasını, çocuk parklarının yenilenmesi gibi taleplerini ilettiler.

Yaklaşık üç saat süren konferans, yapılan önerilerin değerlendirilmesi ve konferansın ikinci ayağı için çalışma yapılacağının duyurulmasıyla sonlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Arama Konferansları, Kültürpark’tan sonra da tarım, turizm, doğa ve iklim değişikliği gibi farklı konuları gündeme alarak devam edecek.

Arama Konferansları, Tunç Soyer’in seçimlerden önceki en önemli vaatlerinden olan İzmir’i birlikte yönetme vaadi için en çok önemsediği platformlardan biri. Konferanslar, kentle ilgili alınacak kararlara tüm kesimlerin katılımını sağlama arayışının önemli bir parçası. Tarımdan turizme, enerjiden sürdürülebilir kentler hedefine kadar bir dizi başlıkta düzenli olarak yapılacak buluşmalar herkesin katılımına açık olacak. (DUVAR)