Polis akademisi sorularının sızdırılması davası sonuçlandı

Polis Akademisi sorularının sızdırılması davası sonuçlandı: 51 sanık çeşitli cezalara çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polis akademisi sorularının sızdırılması davasının karar duruşması bugün Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda görüldü. Mahkeme Başkanı Sadık Subaşı, sanık ve avukatlarının esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarını yaptıklarını belirterek, sanıkların son sözlerini aldı.

Mahkeme Başkanı Subaşı, ardından 71 sanıklı davada kararı açıkladı.

Buna göre, örgüt adına sınav sorularını diğer sanıklara verdikleri iddia edilen Ali Osman Arslan, Fatih Güler, Uğur Bayram ve Ümit Çınkır'a  'silahlı terör örgütüne üyelikten' 8 yıl 9'ar ay, 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' suçundan ise 10'ar ay hapis cezası ile 14 bin lira adli para cezası verildi.

20 sanık ise örgüt üyeliği suçlamasıyla 7 yıl 6'şar ay, 1 sanık da aynı gerekçeyle 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıkların bir bölümüne 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' suçundan ayrıca 1 yıl 8 ay ile 3 yıl 4 ay arasında değişen hapis ile adli para cezası verildi.

Mahkeme, üyelik ve dolandırıcılık suçlarından 'etkin pişmanlık'tan yararlandırılan sanıklara verilen cezalar için hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Sanıklardan 10'nun dosyasını ayıran mahkeme, 18 kişinin ise bütün suçlamalardan beraatine karar verdi.

(ANKARA-AA)